Uutiset

Posti irtisanoo 59 ihmistä hallinnollisista tehtävistä – osa työtehtävistä siirtyy Tallinnaan

Kirjepostin määrä on laskenut 1950-luvun tasolle. Posti hakee kasvua verkkokaupasta ja logistiikkapalveluista.
Postin päättyneet yt-neuvottelut johtivat 59 työntekijän irtisanomiseen. Irtisanomiset koskivat hallinnollisia tehtäviä. Kuva: Mauri Ratilainen
Postin päättyneet yt-neuvottelut johtivat 59 työntekijän irtisanomiseen. Irtisanomiset koskivat hallinnollisia tehtäviä. Kuva: Mauri Ratilainen

Postin hallinnollisia tehtäviä koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet 59 ihmisen irtisanomiseen.

Postin mukaan työntekijöiden sijoittaminen uusiin tehtäviin sekä vapaaehtoiset järjestelyt vähensivät irtisanomisten määrää. Yt-neuvotteluiden alussa arvioitu vähentämistarve oli 106 henkilöä.

– Tehtävien uudelleenjärjestelyissä syntyi myös uusia työtehtäviä. Myös Uusi polku -ohjelman vapaaehtoisten järjestelyjen myötä irtisanomistarve pieneni, Postin talous- ja rahoitusjohtaja Tom Jansson sanoo yhtiön tiedotteessa.

Neuvottelujen syynä oli postimäärän väheneminen, joka Postin mukaan on edellyttänyt uusiutumista ja toiminnan kannattavuuden varmistamista.

Työtä siirtyi Tallinnaan

Yt-neuvottelut ovat koskeneet Postin Palvelukeskusta, jolla on toimintaa eri puolella Suomea sekä Tallinnassa, Ruotsissa, Norjassa, Latviassa ja Liettuassa.

Yt-neuvotteluiden aikana työtehtäviä siirtyi myös Tallinnaan.

– Yhdistämme Palvelukeskukseemme Tallinnan tiimeihin niitä hallinnollisia tehtäviä, joita siellä jo tehdään. Tämän hetkisen arvion mukaan ja yt-neuvottelujen tuloksena Tallinnaan syntyy 14 uutta tehtävää, Jansson kertoo.

Janssonin mukaan Posti tukee työntekijöiden siirtymistä Tallinnaan, mikäli muutto ja uuden työtehtävänä vastaanottaminen siellä sopii henkilöstön elämäntilanteeseen.

Lisäleikkauksia tulossa

Yt-neuvottelujen taustalla oli Postin mukaan postimäärän raju vähentyminen ja kannattavuuden väheneminen.

Seuraavan kolmen vuoden aikana Postin on leikattava kustannuksista vähintään 150–200 miljoonaa euroa.

– Kirjeiden jakelumäärä Suomessa on puolittunut kymmenessä vuodessa ja painettujen sanomalehtien jakelumäärä on pudonnut jo 1950-luvun tasolle.

Kannettavan postin määrää vähentää se, että viestiliikennettä hoidetaan yhä enemmän digitaalisesti, jolloin paperikirjeitä ei enää lähetetä.

Posti hakee kasvua muun muassa verkkokaupasta ja logistiikkapalveluista, jotka molemmat ovat kasvavia markkinoita.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti