Uutiset

Posti: Kiinnostusta on vain saattohoidon oheispalveluihin kuten hoitotarviketoimituksiin

Posti ei ole kiinnostunut järjestämään varsinaisia saattohoitopalveluita vaan ainoastaan siihen liittyviä oheispalveluita, sanoo Postin Kotipalvelut-yksikön johtaja Petteri Kokkonen.

Lännen Media uutisoi aiemmin torstaina, että Posti on kiinnostunut jatkossa järjestämään turkulaisten kotisaattohoidon palveluita. Postin kotipalveluiden myynnin edustaja on osallistunut ”markkinavuoropuheluun”, jossa Turun kaupunki tapasi mahdollisia uusia liiketoimintakumppaneita. Kaupunki kilpailuttaa saattohoitopalvelut myöhemmin tänä vuonna.

Kokkosen mukaan myynnin on tärkeää osallistua markkinavuoropuheluun, koska postilla on tarjolla saattohoitoa monipuolistavia palveluita. Tällaisia ovat esimerkiksi ateriapalvelut, hoitotarviketoimitukset ja lääkekuljetukset.

Kokkonen sanoo, että kokonaisuuksista keskustellaan, jos nämä oheispalvelut tulevat osaksi kilpailutuksia.

-Ei meidän tietenkään ole tarkoituskaan osallistua saattohoitopalveluiden kilpailutukseen, hän sanoo.

Hän huomauttaa, että saattohoito on käytännössä sairaanhoitajan työtä, eikä ole tehokasta käyttää sairaanhoitajaa kodinhoidon apuna.

Posti osallistuu aktiivisesti kotipalveluiden kilpailutuksiin eri puolilla Suomea. Se tarjoaa kotihoidon palveluita ihmisille, joiden toimintakyky on alentunut esimerkiksi terveydentilan takia, sekä kodinhoidollista apua, joka auttaa arjessa selviytymistä.

Esimerkiksi Seinäjoella ja Sastamalassa Posti tarjoaa sekä hoidollisia että avustavia palveluita. Kuusamossa se keskittyy avustaviin palveluihin. Helsingissä Posti on Kokkosen mukaan varsin laajasti mukana henkilökohtaisessa avustamisessa.

Lisäksi sillä on palvelupilotteja julkisten toimijoiden kanssa kuten Eksoten alueella Lappeenrannassa.

Kotipalveluihin osallistuvien postinjakajien osuus kaikista postinjakajista on vain promillien luokkaa. Suurin osa kotipalvelujen työntekijöistä ei jaa postia lainkaan. Tällaisia työntekijöitä on kaikkiaan noin 400, mutta kaikki eivät työskentele kokoaikaisesti.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic