Uutiset

Postialan lakko jatkuu – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajat Palta antoivat vastauksensa esitykseen valtakunnansovittelijan toimistolla tiistaina aamupäivällä. Palta olisi hyväksynyt sovintoesityksen.
Postikiistassa annettiin vastaukset sovintoesitykseen. Kuva: Joel Maisalmi
Postikiistassa annettiin vastaukset sovintoesitykseen. Kuva: Joel Maisalmi

Postilakossa oli ensimmäistä kertaa pöydällä konkreettinen ratkaisuesitys. Osapuolet eivät kuitenkaan päässeet asiassa sopuun, kun PAU hylkäsi sovintoesityksen. Postin lakko jatkuu.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala jätti yöllä sovintoesityksen koko maanantain jatkuneiden neuvottelujen jälkeen. Ehdotuksen sisältöä ei julkistettu ennen siihen annettuja vastauksia.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajat Palta antoivat vastauksensa esitykseen valtakunnansovittelijan toimistolla aamupäivällä. Vaihtoehtoina oli vain joko hyväksyä tai hylätä esitys.  Palta olisi hyväksynyt esityksen, mutta PAU ei. Lakon jatkuminen merkitsee myös tukitoimien jatkumista. Sovittelu jatkuu keskiviikkona kello 13.

Postia neuvotteluissa edustavan Paltan toimitusjohtaja sanoo olevansa erittäin pettynyt siihen, että sopua ei syntynyt.
– Olemme tulleet PAU:ta vastaan keskeisissä riitakysymyksissä. Palkat ja palkkarakenteet säilyisivät entisellään sekä keskeiset työsuhteen ehdot. Tämä olisi ollut hyvin tasapainoinen ja kohtuullinen kokonaisuus tähän pitkään jatkuneeseen riitaan, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoi toimittajille.

PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoi, että sovintoehdostus on hyväksyttävissä vasta sitten, kun kaikki sen osat ovat hyväksyttävissä.

– Tässä nyt Postin hallitus pitää vähän panttivankinaan PAU:ta kuten ehkä yleisesti koko maata ja aiheuttaa sen, että lakot jatkuvat, kun he ovat päättäneet halpuuttaa 700 ihmisen ja postipalveluihin
siirrettyjen pakettilajittelijoiden työehdot, Nieminen totesi.

Rautateiden tavaraliikenne jumissa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloitti tiistaina tukitoimet rautateiden tavaraliikenteessä. Lakon on määrä päättyä illalla klo 22.

Tukitoimia on suunnitellut myös Rautatiealan unioni RAU, jonka toimet on määrä kohdistaa niin ikään rautateiden tavaraliikenteeseen. JHL:n seuraavia tukitoimia on kaavailtu keskiviikoksi.

Yhdessä nämä tukilakot jumittaisivat rautatien tavaraliikenteen ja näin esimerkiksi teollisuuden kuljetukset useammaksi päiväksi. Maanantaina alkaneiden Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n sekä Merimies-Unionin tukilakkojen on määrä jatkua kunnes postikiista laukeaa.

 

Juttua on täydennetty klo 12.51. Juttuun on lisätty osapuolten kommentit ja otsikkoa on muokattu.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti