Uutiset

Postin toimitusjohtaja Malinen eroaa, väliaikainen toimitusjohtaja nimitetty

Malinen ei saa erillistä erokorvausta, vaan neljän kuukauden palkan. Uuden toimitusjohtajan rekrytointi on aloitettu, Turkka Kuusisto ottaa tehtävät väliaikaisesti.
Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen eroaa. Kuva: Joel Maisalmi
Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen eroaa. Kuva: Joel Maisalmi

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen on ilmoittanut eroavansa 1. lokakuuta. Hän ehti toimia tehtävässä vuodesta 2012.

Maliselle ei makseta erillistä erokorvausta. Hän saa työsopimuksen mukaisen kuuden kuukauden palkan, josta vähennetään kahden kuukauden palkka, josta hän aiemmin ilmoitti luopuvansa.

Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Turkka Kuusisto. Hän on ollut paketti- ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtajana. Nämä liiketoiminta-alueet ovat Postin kasvualueita.

Postin hallitus on aloittanut uuden toimitusjohtajan rekrytoinnin.

Hallituksen puheenjohtaja: Malinen saavutti tavoitteet

Malisen mukaan hän on onnistunut valtio-omistajan asettamissa kolmessa tavoitteessa: pitää Posti kannattavana, rakentaa uutta kasvua ja saattaa yhtiö pörssikuntoon.

– Kuluneisiin vuosiin on mahtunut kipeitä rakennemuutoksia, mutta myös onnistumisia ja rohkeaa uudistumista erittäin ammattitaitoisen henkilöstön avulla. Olen heille syvästi kiitollinen. Koen, että nyt on oikea hetki kiittää ja tehdä tilaa uudelle henkilölle yhtiön johdossa, Malinen perustelee päätöstään Postin tiedotteessa.

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kertoo, että Malisen johdolla Posti on ollut hyvin hoidettu yhtiö ja saavuttanut tavoitteensa.

Työehtosopimuskiista ja palkka toivat huonoa julkisuutta

Posti on viime ajat kärsinyt kielteisestä julkisuudesta, kun yhtiö siirsi osan työntekijöistä huonomman työehtosopimuksen piiriin.

Samalla Postin toimitusjohtaja Malinen oli saanut yli 900 000 euron vuosipalkkaa bonukset mukaan luettuna.

Posti-kiistaan puuttui jopa pääministeri Antti Rinne (sd.).

Uusimmat

Fingerpori

comic