Uutiset

Postin tulos heikkeni hidastuvan talouskasvun ja inflaation myötä

Postin mukaan postipalveluiden kannattavuuden heikkenemiseen vaikuttivat hidastunut talouskasvu, kiihtynyt inflaatio ja toimintaan liittyvät haasteet. Kuva: Emmi Korhonen

Postin oikaistu liiketulos heikkeni huhti-kesäkuussa 8,5 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 13,7 miljoonasta eurosta. Liikevaihto sen sijaan kohosi viisi prosenttia 411 miljoonaan euroon.

Postin mukaan postipalveluiden kannattavuuden heikkenemiseen vaikuttivat hidastunut talouskasvu, kiihtynyt inflaatio ja toimintaan liittyvät haasteet.

Liikevaihto nousi verkkokauppa- ja jakelupalveluiden varastointi- ja logistiikkapalveluiden ansiosta.

– Ensimmäisellä vuosipuoliskolla tapahtuneet muutokset kuluttajakäyttäytymisessä johtivat pakettivolyymien laskuun verkkokauppa- ja jakelupalveluissa. Tästä huolimatta verkkokauppa- ja jakelupalveluiden kannattavuus parani pääasiassa kuljetuspalveluiden liikevaihdon kasvun ansiosta, kertoo toimitusjohtaja Turkka Kuusisto tiedotteessa.

Hänen mukaansa postialan murroksen jatkuessa lähivuosina ja kirjemäärien laskiessa jatkuvasti on kriittisen tärkeää uudistaa nykyistä postilakia joustavammaksi. Hän vaatii, että määräaikainen sanomalehtien jakelutuki toteutettaisiin haja-asutusalueilla.

Uusimmat

Fingerpori

comic