Uutiset

Postin työkiistan osapuolet jättävät vastauksensa valtakunnansovittelijan sovintoesitykseen

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala. Kuva: Mauri Ratilainen

Postin työkiistan osapuolet antavat vastauksensa valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan jättämään sovintoesitykseen tänään kello 10. Kiistan osapuolina ovat Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajat Palta.

Osapuolet ottavat kantaa sekä 700:aa pakettilajittelijaa koskevaan ratkaisuun että sovintoesitykseen kokonaisuutena. Mahdollisen sovun sisällöstä kerrotaan todennäköisesti vasta sen jälkeen, kun vastaukset Piekkalalle on jätetty.

Piekkala jätti sovintoesityksensä eilen illalla. Aiemmin päivällä Posti, Palta ja PAU hakivat sopua pakettilajittelijoiden tilanteeseen.

Edellinen sovintoesitys sunnuntaina

Ratkaisua pakettilajittelijoiden tilanteeseen hakivat alkuviikon aikana PAU, Posti, Palta, Teollisuusliitto ja Medialiitto. Eilen neuvotteluissa olivat siis mukana enää Posti, Palta ja PAU.

Sunnuntaina sekä Palta että PAU kertoivat, että ne olisivat voineet hyväksyä varsinaisen työehtosopimuksen, jos pakettilajittelijoita koskevaan kiistaan olisi saatu sopu. Työnantajien Medialiitto kuitenkin torppasi neljän selvityshenkilön ratkaisuehdotuksen, joten Postin umpisolmu jäi tuolloin avaamatta.

Suuri kanto kaskessa on ollut se, että 700 pakettilajittelijaa siirrettiin marraskuun alussa Teollisuusliiton ja Medialiiton väliseen työehtosopimukseen. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Posti siirsi pakettilajittelijoiden työsopimukset tytäryhtiöönsä Posti Palveluihin.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic