Uutiset

Presidentillinen Naistenklinikka on vilkas synnytyssairaala – synnytysten määrä kasvoi, kun Kätilöopisto suljettiin

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti perjantaina illalla, että presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio ovat saaneet terveen poikavauvan.

Vauva syntyi hieman ennen iltakahdeksaa Helsingin Naistenklinikalla.

Naistenklinikalla odotetaan syntyvän jatkossa lähes 10 000 vauvaa vuosittain, sillä osa suljetun Kätilöopiston synnytyksistä siirrettiin sinne. Ennen synnytysten siirtoa Kätilöopistolta Naistenklinikalla syntyi tuhansia vauvoja vähemmän vuosittain.

Kätilöopisto jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi. Kätilöt ovat epäilleet sisäilmaongelmia myös Naistenklinikalla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on vakuuttanut ongelmien Naistenklinikalla olleen lieviä.

Synnytyksessä mukana ollut presidentti Niinistö kertoi, että sekä äiti että vauva voivat hyvin. Kanslia välitti myös presidenttiparin kiitokset onnitteluista, joita tämä kertoi saaneensa jo ennen lapsen syntymää.

Perjantaina syntynyt lapsi on Niinistön kolmas ja Haukion ensimmäinen. Niinistöllä on aiemmasta avioliitostaan kaksi aikuista poikaa. Haukio ja Niinistö avioituivat vuonna 2009.

Sauli Niinistön viikko on ollut täynnä suuria tapahtumia. Sunnuntaina hänet valittiin jatkokaudelle ylivoimaisella äänisaaliilla suoraan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Vaali ratkesi suoraan ensimmäisellä kierroksella ensimmäistä kertaa suoran kansanvaalin aikana.

Torstaina Niinistö astui virkaansa. Juhlallisuuksia seurasi myös viimeisillään ollut rouva Haukio. Niinistö on kertonut, että isyys ei vaikuta presidentin tehtävien hoitoon.

Tieto presidenttiparin vauvan syntymästä sai sosiaalisen median käyttäjät innostumaan perjantai-iltana. Somessa paitsi onniteltiin vanhempia, myös arvuuteltiin vauvan nimeä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti