Uutiset

Presidentinvaalin ennakkosuosikki joutui puukotuksen uhriksi kesken vaalitilaisuuden Brasiliassa, haavoittui vakavasti

Puukotuksen pelätään sotkevan vaaliasetelmat ja levittävän lisää väkivaltaa.
Brasilian presidenttiehdokas Jair Bolsonaro joutui puukotuksen uhriksi vaalitilaisuudessaan keskellä väkijoukkoa torstaina.

Äärioikeistoa edustava presidenttiehdokas Jair Bolsonaro, 63, joutui puukotuksen uhriksi vaalitilaisuudessaan torstaina Brasiliassa, kertoi uutistoimisto Reuters.

Paikallaolijan kuvaamasta videosta näkyy, miten sankan väkijoukon päälle nostettua Bolsonaroa puukotetaan yllättäen. Poliisi otti puukotuksesta epäillyn kiinni paikan päällä.

Bolsonaro toipuu vammoistaan sairaalassa. Hänen tilansa on vakava mutta vakaa.

– Hän on sairaalassa ainakin viikon, ja toipuminen voi kestää kaksi kuukautta. Hän sai sisäisiä vammoja, jotka olivat hengenvaarallisia, sanoi Bolsonaroa hoitanut lääkäri Luiz Henrique Borsato.

Vaaleihin alle kuukausi

Presidentinvaali järjestetään 3. lokakuuta, alle kuukauden päästä. Puukotuksen pelätään horjuttavan maan demokratiakehitystä ja antavan kipinän uusille väkivaltaisuuksille perjantaina, jolloin poliittiset ryhmät marssivat kansallispäivän kunniaksi.

Bolsonaron vastaehdokkaat eivät kampanjoi perjantaina puukotuksen takia.

Bolsonaro kampanjoi hallituksen edustajia vastaan, joiden vaalimainokset hallitsevat television ja radion lähetysvirtaa. Siksi entinen armeijapäällikkö Bolsonaro on riippuvainen kampanjoinnista sosiaalisessa mediassa ja kaduilla.

Kovien otteiden kannattaja

Mielipiteitä jakava Bolsonaro kannattaa avoimesti kovia otteita Brasilian synkkien väkivaltatilastojen parantamiseksi. YK:n mukaan murha on yleisempi kuolinsyy Brasiliassa kuin missään muussa maassa.

Bolsonaron mielestä maan kolmen vuosikymmenen takainen sotilasdiktatuurihallinto oli toimiva järjestelmä.

Hänen poikansa Flavio Bolsonaro uskoi, että puukotus toimii vaalikampanjan puolesta.

– Lähetän viestin puukottajalle: valitsit hänet juuri presidentiksi, hän sanoi.

Poliisin mukaan vielä ei tiedetä, oliko puukotuksen motiivi poliittinen. Kiinniotettu epäilty on viranomaisten mukaan mielisairas.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti