Uutiset

Presidentti Ahtisaari: "Poikkeuksellinen johtaja" – CMI:n Tuija Talvitie on kuollut

Konfliktinratkaisujärjestön toiminnanjohtaja menehtyi vaikeaan sairauteen. Järjestö aloittaa uuden johtajan rekrytoinnin heti.
Tuija Talvitie kuvaa rauhanvälityksen monimutkaisuutta. Arkistokuva vuodelta 2015. Kuva: Mauri Ratilainen
Tuija Talvitie kuvaa rauhanvälityksen monimutkaisuutta. Arkistokuva vuodelta 2015. Kuva: Mauri Ratilainen

Poikkeuksellinen johtaja koko rauhanvälitysalalla arvotettu suunnannäyttäjä.

Tällaisilla määritelmillä presidentti ja rauhannobelisti Martti Ahtisaari kuvaa perustamansa konfliktinhallintajärjestö CMI:n (Crisis Management Initiative) toiminnanjohtaja Tuija Talvitietä, joka menehtyi keskiviikkona.

– Olen kiitollinen ja ylpeä siitä työstä, jonka Tuija Talvitie teki CMI:n menestyksen eteen, Ahtisaari toteaa järjestön tiedotteessa.

Talvitie kuoli vaikeaan sairauteen kotonaan Espoossa.

”Riidat ratkaistaan puhumalla”

Vuonna 1959 syntynyt Talvitie toimi CMI:n toiminnanjohtajana vuodesta 2009 lähtien. Sitä ennen hän oli useita vuosia järjestön hallituksen jäsen.

Talvitien johdossa 2010-luvulla järjestö kasvoi voimakkaasti, ja siinä työskentelee jo yli 90 asiantuntijaa.

Ahtisaari perusti CMI:n presidenttikautensa jälkeen vuonna 2000. Järjestö pyrkii ehkäisemään ja ratkaisemaan erilaisia konflikteja epävirallisen neuvottelun ja vuoropuhelin avulla.

– Riidat ratkaistaan puhumalla. Sen, minkä ihminen on aloittanut, sen ihminen voi myös lopettaa, Talvitie totesi Apu-lehdessä vuonna 2018.

Viime talven nuorten jääkiekon mm-kultajoukkueen kapteeni Aarne Talvitie on Tuija Talvitien poika.

– Tahtotilalla on hirvittävän suuri merkitys kaikkialla elämässä. Halutaanko rauhaa? Halutaanko voittaa maailmanmestaruus? Nämä ovat yksinkertaisia ja inhimillisiä asioita, Tuija Talvitie pohti Aamulehdessä viime tammikuussa.

Uusimmat

Fingerpori

comic