Uutiset

Presidentti Donald Trumpin twiitit tuomittiin rasistisiksi - Yhdysvaltojen edustajainhuone äänesti asiasta

Presidentti Trump on kiistänyt olevansa rasisti ja kutsui äänestystä demokraattien "vehkeilypeliksi".
Presidentti Kuva: JIM LO SCALZO
Presidentti Kuva: JIM LO SCALZO

Edustajainhuone Yhdysvalloissa on tuominnut presidentti Donald Trumpin kommentit demokraattien kongressiedustajia kohtaan.

Edustajainhuone tuomitsi Trumpin kommentit rasistiseksi ja katsoi, että ne lietsovat vihaa ja pelkoa vähemmistöä vastaan. Edustajainhuone äänesti lausuman puolesta äänin 240-187.

Trump oli kehottanut edistysmielisiä naiskongressiedustajia menemään takaisin niihin maihin, joista he ovat tulleet.

Yleisradioyhtiön BBC:n mukaan lausumassa todetaan, että maahanmuutto on kuulunut maan historiaan sen kaikissa vaiheissa.

Lausuman mukaan alkuperäiskansojen ja orjina maahan tuoneiden ihmisten jälkeläisiä lukuun ottamatta lähes kaikki muut amerikkalaiset polveutuvat maahanmuuttajista.

Lausumassa todettiin myös, että isänmaallisuutta ei määritellä rodun tai etnisyyden perusteella vaan sitoutumalla perustuslain määritelmiin ihanteisiin muun muassa ihmisten tasa-arvosta ja vapaudesta.

Virkasyytemenettely käyntiin

Demokraattien kongressiedustaja Al Green aikoi käynnistää virkasyytemenettelyn Trumpia vastaan. Asiasta kertoi Suomessa STT.

Greenin mukaan Yhdysvaltaisin presidentin ei pitäisi osoittaa suvaitsemattomuutta.

– Kysymys on, mitä me teemme asialle, Green kysyy Washington Postissa.

Virkasyytemenettely tarkoittaa sitä, että edustajainhuoneen demokraattijohdon pitää viedä asia joko äänestykseen tai yrittää viivyttää sitä.

Jos edustajainhuone asettaa presidentin virkarikossyytteeseen, etenee asia republikaanienemmistöiseen senaattiin.

Trump itse on kiistänyt olevansa rasisti. Hän jatkoi tviittailuaan ja totesi, ettei hänellä ”rasistista luutakaan”. Edustajanhuoneen äänestystä hän oli kuvannut demokraattien ”vehkeilypeliksi”.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti