Uutiset

Presidentti Martti Ahtisaarella on todettu koronavirustartunta

Presidentti Martti Ahtisaarella on todettu koronavirustartunta, kertoo tasavallan presidentin kanslia tiedotteessa. Kuva: Joel Maisalmi

Presidentti Martti Ahtisaarella on todettu koronavirustartunta, kertoo tasavallan presidentin kanslia tiedotteessa. Tartunta varmistui maanantaina. Presidentti Ahtisaari, 82, voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Tasavallan presidentin kanslia kertoi lauantaina presidentti Ahtisaaren puolison Eeva Ahtisaaren, 83, koronavirustartunnasta. Myös Eeva Ahtisaaren on aiemmin kerrottu voivan tartunnasta huolimatta hyvin.

Martti Ahtisaari toimi Suomen presidenttinä vuosina 1994–2000. Hän oli Suomen ensimmäinen suoralla kansanvaalilla valittu presidentti. Martti Ahtisaaren presidenttikauden jälkeen Eeva Ahtisaari kirjoitti muistelmateoksen, joka julkaistiin syksyllä 2002.

MTV kertoi loppuviikosta, että Eeva Ahtisaari ja presidentti Tarja Halonen olivat paikalla Helsingin Musiikkitalon naistenpäivän juhlakonsertissa, johon osallistuneella oli todettu koronavirustartunta. Konsertti järjestettiin 8. maaliskuuta. Konsertin esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Kaikkia konserttiin osallistuneita on kehotettu tarkkailemaan vointiaan. Koronaviruksen oireet alkavat pääsääntöisesti kahden viikon sisällä tartunnasta.

Kanslia kertoi viikonloppuna tiedotteessa, että presidentti Halonen ja professori Pentti Arajärvi ovat ilmoittaneet, että he ovat terveitä. Myös Tellervo Koivisto on ilmoittanut olevansa hyvävointinen ja täysin terve.

Uusimmat

Fingerpori

comic