Uutiset

Presidentti Niinistö lähtee joulukuussa Afrikkaan – aikoo tavata afrikkalaisia johtajia myös YK:n yleiskokouksen yhteydessä New Yorkissa

Presidentti Sauli Niinistö aikoo matkustaa Marokkoon YK-kokoukseen joulukuussa. Kuvassa Niinistö suurlähettiläspäivillä elokuussa Helsingissä.

Presidentti Sauli Niinistö aikoo matkustaa joulukuussa Marokon Marrakechiin monenkeskiseen kansainväliseen kokoukseen. Matkan aikana nousee esiin Afrikan pakolais- ja siirtolaisongelma, jota hallitukset niin Afrikassa kuin Euroopassa yrittävät epätoivoisesti ratkaista.

Presidentin kanslia vahvistaa Lännen Medialle, että Niinistö osallistuu 10.-11. joulukuuta hallitustenväliseen YK-konferenssiin, jonka aiheena on turvallinen ja järjestäytynyt siirtolaisuus maailmanlaajuisesti.

Kyseessä on toinen virkamatka Afrikkaan Niinistön presidenttikausien aikana. Edellinen suuntautui presidentti Nelson Mandelan hautajaisiin Etelä-Afrikkaan.

Presidentti korosti tavanneensa aiemminkin afrikkalaisia valtiojohtajia kansainvälisissä yhteyksissä.

Niinistöä on toisinaan kritisoitu Afrikan jättämisestä sivurooliin, kun presidenttikauden isot asiat liikkuvat Itämeren alueen turvallisuuden ja suurvaltasuhteiden ympärillä.

Niinistö kertoi päätoimittajien yhdistyksen lounasvieraana Helsingissä aikovansa tavata Afrikan edustajia myös syyskuun lopulla YK:n yleiskokouksen yhteydessä New Yorkissa.

Niinistön on määrä puhua YK:n yleiskokouksessa tiistaina 25.9. samana päivänä Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin kanssa.

YK-vierailussa on myös Yhdysvaltoihin keskittyvä osuus. Niinistö jatkaa New Yorkista edelleen Washingtoniin tapaamaan senaattoreita ja vaikutusvaltaisia Yhdysvaltojen hallinnon jäseniä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti