Uutiset

Presidentti Niinistö osallistuu YK:n ilmastokokoukseen – Valtionjohtajien aloitteessa vaaditaan kunnianhimoisempia toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi

Viisitoistakohtaisessa aloitteessa todetaan, että Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan lisää toimia.
Presidentti Sauli Niinistö osallistuu YK:n ilmastokokouksessa 3. joulukuuta järjestettävään valtionpäämieskokoukseen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on mukana tänään julkaistussa Itävallan liittopresidentti Alexander Van der Bellenin aloitteessa, jossa vaaditaan kunnianhimoisempia toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Tasavallan presidentin kanslia kertoo asiasta tiedotteessaan.

Aloitteessa on mukana yhteensä kuudentoista eurooppalaisen maan valtion- tai hallituksenpäät. Allekirjoittajat vetoavat Pariisin ilmastosopimuksen osapuoliin yhteisen, päättäväisen ja nopean toiminnan aloittamiseksi maailmanlaajuisen ilmastokriisin pysäyttämiseksi.

Ilmastoaloite liittyy Puolan Katowicessa joulukuussa pidettävään YK:n ilmastokokoukseen, johon myös presidentti Niinistö osallistuu. Aloitteen allekirjoittajien mukaan Katowicen kokouksella on Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamisen kannalta erityinen vastuu, sillä siellä sovitaan sopimuksen toimeenpanon säännöistä.

Viisitoistakohtaisessa aloitteessa todetaan, että Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan lisää toimia.

”Allekirjoittajien mukaan olemme kollektiivisesti vastuussa tuleville sukupolville siitä, että teemme kaiken inhimillisesti mahdollisen ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ja sen haittavaikutuksiin sopeutumiseksi”, presidentin kanslian tiedotteessa kerrotaan.

Allekirjoittajina ovat Suomen ja Itävallan presidenttien lisäksi muun muassa Saksan, Islannin, Italian ja Sveitsin presidentit sekä Hollannin ja Ruotsin pääministerit.

Presidentti Niinistö osallistuu YK:n ilmastokokouksessa 3. joulukuuta järjestettävään valtionpäämieskokoukseen, jossa hän pitää Suomen kansallisen puheenvuoron. Katowicessa tavoitteena on sopia Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanon säännöistä sekä keskustella ilmastonmuutokseen sopeutumisesta, ilmastotoimien rahoituksesta ja lyhyen aikavälin päästövähennystoimista. LM-FL

Uusimmat

Fingerpori

comic