Uutiset

Presidentti Niinistö päätoimittajien lounasvieraana - ”En tiedä Trumpin ja Putinin Helsingissä käymän kahdenkeskisen keskustelun sisältöä”

Presidentti piti vääränä Fortum-painostuksesta esitettyjä väitteitä ja uutisointia syksyn Niinistö-kirjasta Mäntyniemen herra.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo, ettei tunne Vladimir Putinin ja Donald Trumpin Helsingissä käymän kahdenkeskisen keskustelun sisältöä. Etenkin Yhdysvalloissa huomio kiinnittyi siihen, että Trump neuvotteli Putinin kanssa pitkään ilman muita kuulijoita. Arkistokuva.

Presidentti Sauli Niinistö vahvisti päätoimittajien yhdistyksen lounasvieraana keskiviikkona, ettei hän tiedä Yhdysvaltojen Donald Trumpin ja Venäjän Vladimir Putinin Helsingissä käymän kahdenvälisen keskustelun sisältöä. Presidentit Putin ja Trump tapasivat Helsingissä viime kesänä vain tulkit mukanaan.

Helsingin huippukokousta on pidetty laajasti onnistuneena. Etenkin Yhdysvalloissa huomio kiinnittyi kuitenkin siihen, että Trump neuvotteli Putinin kanssa pitkään ilman muita kuulijoita. Trumpia arvosteltiin kokouksen jälkeen siitä, ettei tapaamisesta saatu julkisuuteen juurikaan tietoa.

Niinistö vahvisti Lännen Median sitä kysyessä, ettei tiedä Putinin ja Trumpin keskustelujen sisältöä. Hän totesi, ettei kykene arvioimaan huipputapaamisen sisällöstä esitettyä julkista uutisointia tältä osin, koska ei tuon keskustelun sisältöä tiedä.

Presidentti vastasi keskiviikkona päätoimittajien yhdistyksen jäsenten kysymyksiin Helsingissä.


Arvostelee mediaa Niinistö-kirjan Fortum väitteen uutisointitavasta

Niinistö otti tilaisuuden julkisessa osassa kantaa myös hänestä tehtyihin syksyn uutuuskirjoihin. Hän kritisoi suorin sanoin kirjanjulkistusuutisia, joissa siteerattiin Aamulehden toimittajien Lauri Nurmen ja Matti Mörttisen teoksen kohtaa energiayhtiö Fortumin Venäjä-kaupoista. Niinistön mukaan hän ei painostanut ketään. Kirjasta tehdyistä uutisista on hänen mukaansa saattanut välittyä väärä käsitys.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti