Uutiset

Presidentti Sauli Niinistö on päässyt sairaalasta kotiin toipumaan, vointi edelleen kohtuullisen hyvä

Niinistön on määrä tehdä valtiovierailu Ruotsiin toukokuun puolivälissä. Valtiovierailulle Ruotsin kuninkaan kutsusta osallistuu myös Niinistön puoliso Jenni Haukio. Lehtikuva/Markku Ulander

Presidentti Sauli Niinistö on päässyt sairaalasta kotiin toipumaan. Hänellä sai koronan jälkeen keuhkokuumeen ja oli vajaat pari vuorokautta sairaalassa Helsingissä. Presidentti kertoo tilanteestaan Facebookissa.

Niinistön mukaan hänen tulehdusarvonsa ovat laskussa ja kuume hellittänyt. Presidentti kehuu saamaansa hoitoa tehokkaaksi, ammatilliseksi ja ystävällisen huolehtivaksi.

Niinistön koronatartunnasta kerrottiin noin viikko sitten. Presidentin kanslia kertoi tuolloin, että Niinistö voi tartunnasta huolimatta hyvin ja työskentelee etänä. Sairastumisen vuoksi Niinistön virallista vierailua Norjaan siirrettiin toiseen ajankohtaan.

Presidentti kirjoitti eilen Facebookissa, että tänä vuonna osallistuminen kansallisen veteraanipäivän valtakunnalliseen pääjuhlaan jää koronan takia tervehdyksen varaan. Veteraanipäivää vietetään tänään, ja pääjuhla järjestetään Lappeenrannassa.

Juttu jatkuu Facebook-postauksen jälkeen.


Niinistön on määrä tehdä valtiovierailu Ruotsiin toukokuun puolivälissä. Valtiovierailulle Ruotsin kuninkaan kutsusta osallistuu myös Niinistön puoliso Jenni Haukio. Tämän vierailun tavoitteena on muun muassa vahvistaa maiden yhteistyötä muuttuvassa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa.

Sekä Suomessa että Ruotsissa on keskusteltu laajasti mahdollisesta Nato-jäsenyydestä sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan noin kaksi kuukautta sitten. Maiden odotetaan tekevän omat Nato-ratkaisunsa verraten pian.

Uusimmat

Fingerpori

comic