Uutiset

Presidenttiehdokkaat ottavat ensi kertaa mittaa toisistaan – EVA:n tentistä puuttuu yksi ehdokas

Tammikuun 2018 presidentinvaalin ensimmäinen vaaliväittely pidetään maanantaina Finlandia-talossa Helsingissä.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAn järjestämässä Presidenttiforumissa käsitellään pääsääntöisesti turvallisuuspolitiikkaa.

Kello 17.30 alkavassa vaaliväittelyssä on paikalla istuva presidentti Sauli Niinistö (kansanliike), Pekka Haavisto (vihr.), Tuula Haatainen (sd.), Laura Huhtasaari (ps.), Nils Torvalds (rkp.) sekä Matti Vanhanen (kesk.).

Elinkeinoelämän valtuuskunta kutsui paikalle kaikki presidenttiehdokkaat. Merja Kyllönen (vas.) on kuitenkin estynyt osallistumasta ennalta sovitun työmatkan vuoksi.

Kristillisdemokraatit ovat päättäneet olla asettamatta omaa presidenttiehdokasta, mutta puolue on suositellut jäsenilleen istuvan presidentin Niinistön tukemista.

Niinistö on sitoutumattoman kansanliikkeen ehdokkaana. Myös kokoomuksen puoluevaltuusto ilmoitti virallisesti lauantaina 28. lokakuuta pidetyssä kokouksessaan asettuvansa Niinistön taakse.

Sinisillä ei ole omaa presidenttiehdokasta. Ministeri Sampo Terho (sin.) totesi lokakuussa Ylelle, että jokainen sinisten jäsen voi kannattaa haluamaansa ehdokasta.

Presidenttiehdokkaaksi pyrkii myös Paavo Väyrynen oman kannattajayhdistyksensä avulla. Väyrynen ei kuitenkaan ole paikalla maanantaina.

Keskustelua johtaa EVAn johtaja Matti Apunen. Presidenttiforumia voi seurata muun muassa Twitterissä aihetunnisteella #Evapresidenttiforum.

Vuoden 2018 presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntai 28. tammikuuta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic