Uutiset

Presidenttipari muistaa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlapäivänä syntyviä vauvapaketilla

Maamme 100-vuotisjuhlapäivänä syntyviä pienokaisia muistetaan erityisellä tavalla. Suomessa syntyy keskimäärin vajaat 150 vauvaa päivässä, ja tänä vuonna itsenäisyyspäivänä syntyvät lapset saavat ilahduttavan lahjan erityisen päivän kunniaksi.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti tänään, että presidenttipari lahjoittaa vauvapaketit jokaiselle 6.12.2017 Suomessa syntyvälle vauvalle. Vastasyntyneet saavat paketin mukana kirjeen Sauli Niinistöltä ja Jenni Haukiolta.

-Presidenttipari on tilannut meiltä vauvapaketin, jossa ovat vapaaehtoisten Marttojen kutomat silkkipaperiin kääritty myssy, töppöset ja tumput, kertoo Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.

-Lisäksi paketissa on Fazerin suklaata ja kirje presidenttiparilta.

Heikkilä kertoo, että pakettia suunniteltiin noin vuoden verran. Vauvapaketti on suomen- ja ruotsinkielisten vapaaehtoisten käsityömarttojen valmistama. Projektin valtakunnallinen koordinoitsija on käsityömarttojen vetäjä Tanja Rantanen.

-Koemme vauvapaketin teon todella suurena arvonantona sitä kaikkea kohtaan, mitä olemme 118-vuotiaan historiamme aikana tehneet.

Marttaliitto on varautunut noin 200 vauvapakettiin. Paketit toimitetaan sairaaloihin aamulla 7.12.2017, kun itsenäisyyspäivänä syntyneiden vauvojen tarkka määrä on tiedossa.

Marttaliitto on 1899 perustettu suomalainen naisjärjestö, jonka tavoitteena on edistää kotien ja perheiden hyvinvointia sekä arjen hallintaa. Marttaliittoon kuuluu noin 46 000 jäsentä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti