Uutiset

Presidenttiparit tervehtivät toisiaan Mäntyniemessä – aurinkoisessa säässä keskusteltiin vilkkaasti

Presidentti Donald ja Trump ja hänen puolisonsa Melania Trump saapuivat hetki sitten tasavallan presidentti Sauli Niinistön virka-asuntoon Mäntyniemeen.

Samaan aikaan kun presidentit keskustelevat keskenään, rouva Jenni Haukiolla ja Melania Trumpilla on erillinen aamiaiskeskustelu.

Puolisoiden taustat huomioon ottaen heillä varmasti riittää keskusteltavaa ainakin lapsista ja hyväntekeväisyydestä.

Melania Trump nimittäin tunnetaan hyväntekeväisyystyöstään, josta hänellä on pitkä kokemus jo ennen asemaansa presidentin puolisona. Hän on myös ilmoittanut keskittyvänsä puolisonsa presidenttikauden aikana muun muassa lasten hyvinvointiin ja opioidikriisin vaikutuksiin lapsissa.

Yhdysvaltain ensimmäisillä naisilla kun on ollut tapana valita jokin yhteiskunnan epäkohta, jonka parantamiseksi he kampanjoivat.

Rouva Jenni Haukio puolestaan tunnetaan vahvasta kulttuuritaustastaan, johon kuuluu muun muassa kolme julkaistua runokokoelmaa. Haukio on toiminut myös kokoomuksen viestintäpäällikkönä ja Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkönä vuosina 2012–2017.

Hän on myös ottanut kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta kantaa ottavissa kirjoituksissaan, joiden vuoksi eläinsuojelujärjestö Animalia myönsi hänelle vuonna 2014 Pro Animalia -tunnustuspalkinnon.

Rouva Jenni Haukio ja presidentti Sauli Niinistö saivat myös hiljattain pitkään toivotun lapsen, Aaro Veli Väinämön.

Aamiaisen jälkeen presidenttipari Trump kirjoittaa nimensä Mäntyniemen vieraskirjaan ja palaa takaisin majapaikkaansa Kalastajatorpalle.

Rouva Trumpin loppupäivän ohjelmasta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic