Uutiset

Prinssi Andrew sai jälleen syytöksiä seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvalloissa Virginia Giuffre (oik.) kertoo joutuneensa prinssi Andrew'n hyväksikäyttämäksi. Giuffre ja muut edesmenneen sijoittaja Jeffrey Epsteinin uhrit kertasivat kokemuksiaan New Yorkissa tiistaina. Kuva: ALBA VIGARAY
Yhdysvalloissa Virginia Giuffre (oik.) kertoo joutuneensa prinssi Andrew'n hyväksikäyttämäksi. Giuffre ja muut edesmenneen sijoittaja Jeffrey Epsteinin uhrit kertasivat kokemuksiaan New Yorkissa tiistaina. Kuva: ALBA VIGARAY

Edesmennyttä sijoittajaa Jeffrey Epsteinia seksuaalisesta hyväksikäytöstä syyttävä nainen kertoo, että hänet pakotettiin harrastamaan seksiä myös Britannian prinssi Andrew’n kanssa.

Virginia Giuffre oli tuolloin 17-vuotias.

Asiasta kertoo muun muassa BBC.

– Hän tietää, mitä on tehnyt, ja hän voi todistaa sen oikeaksi. Hän tietää tarkalleen, mitä on tehnyt, ja toivon, että hän myöntää sen, Giuffre sanoi BBC:n mukaan.

Prinssi Andrew kieltää syytökset.

Giuffre on yksi noin viidestätoista asianomistajasta, joille annettiin mahdollisuus puhua oikeudelle New Yorkissa tiistaina.

Epstein, 66, teki itsemurhan vankilassa aiemmin elokuussa. Häntä vastaan oli nostettu syytteet seksikaupasta ja salaliitosta. Hänen epäiltiin hyväksikäyttäneen ja pakottaneen prostituutioon kymmeniä lapsia, joista nuorimmat olivat 13-vuotiaita.

Oikeusjuttu suljettiin Epsteinin kuoleman vuoksi.

Naiset kertoivat olevansa vihaisia siitä, että Epstein oli huijannut oikeutta tekemällä itsemurhan. Syyttäjien mukaan tutkinta on kuitenkin yhä käynnissä ja syytteitä voidaan nostaa rikoskumppaneita vastaan.

Virginia Giuffre, 35, syyttää Epsteinia siitä, että hän joutui miehen ”seksiorjaksi”.

Giuffre työskenteli 15-vuotiaana tulevan presidentin Donald Trumpin Mar-a-Lago golflomakeskuksessa, kun brittiläinen seurapiirihenkilö Ghislaine Maxwell pyysi hieromaan Epsteinia.

Prinssi Andrew on sanonut, että oli ”erehdys ja virhe” tavata Epsteinia sen jälkeen, kun tämä vapautui vankilasta. Prinssi väittää, että ei koskaan nähnyt tai epäillyt rikoksia.

Epstein myönsi syyllistyneensä prostituutioon, johon liittyi alaikäinen, Floridassa vuonna 2008. Hän vältti tuolloin 45 vuoden vankeustuomion syyttämättäjättämisen vuoksi ja joutui sen sijaan 13 kuukaudeksi vapautumisohjelmaan.

Tämä johti Yhdysvaltain työministerin Alex Acostan irtisanoutumiseen heinäkuussa 2019.

Uusimmat

Fingerpori

comic