Uutiset

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan joutuvat kuningattaren piinapenkkiin

Pariskunnan vetäytymistä kuningashuoneen ytimestä käsitellään ennakkotapauksena, jolla pitää olla selkeät pelisäännöt, jos vastaavia tilanteita syntyy tulevaisuudessa.
Kuninkaallisten kasvoilla myydään monia matkamuistoesineitä Britanniassa. Prinssi Harry ja herttuatar Meghan sekä kuningatar Elisabeth setvivät kuningasperheen tulevaisuutta kriisikokouksessa maanantaina. Kuva: ANDY RAIN
Kuninkaallisten kasvoilla myydään monia matkamuistoesineitä Britanniassa. Prinssi Harry ja herttuatar Meghan sekä kuningatar Elisabeth setvivät kuningasperheen tulevaisuutta kriisikokouksessa maanantaina. Kuva: ANDY RAIN

Britannian kuningasperhe pitää maanantaina kriisikokouksen selvittääkseen prinssi Harryn ja tämän puolison herttuatar Meghanin ilmoitusta vetäytyä kuningasperheen ytimestä.

Kokous pidetään ennakkotietojen mukaan kuningatar Elisabetin kartanossa Sandringhamissa. Läsnä ovat kuningattaren ja prinssi Harryn lisäksi myös ainakin Harryn isä prinssi Charles ja veli prinssi William.

Loppuviikosta entiseen ja ehkä tulevaankin asuinmaahansa Kanadaan lentänyt Meghan osallistuu kokoukseen puhelimitse.

Harry ja Meghan kertoivat keskiviikkona keskittyvänsä jatkossa omiin hyväntekeväisyysprojekteihinsa ja pyrkivänsä taloudelliseen riippumattomuuteen. He myös ilmoittivat asuvansa osan ajastaan Pohjois-Amerikassa.

Kaksikon ilmoituksen kerrotaan yllättäneen muun kuningasperheen. Kuningattaren on sanottu olleen jopa raivoissaan.

Nopeaa ratkaisua etsitään

Maanantaina kriisikokouksessaan kuninkaalliset pohtivat muun muassa sitä, kuinka paljon rahaa Harry ja Meghan jatkossa saavat, mitä heidän titteleilleen tapahtuu ja minkälaisia kaupallisia sopimuksia he voivat tehdä.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n kuninkaallinen kirjeenvaihtaja Jonny Dymond sanoo, että toiveissa on neuvottelujen tuottavan ”seuraavan askeleen” matkalla parin uuden suhteen määrittelemiseen kuninkaallisen perheen kanssa.

Kuningattaren sanotaan haluavan löytää nopeasti ratkaisun asiaan. BBC:n mukaan tällä luodaan ennakkotapaus, jos joku muu kuninkaallisen perheen jäsen järjestää samanlaisen tilanteen tulevaisuudessa.

Harrylla ja Meghanilla on alle vuoden ikäinen lapsi, toukokuussa 2019 syntynyt Archie. Herttuapari on aiemmin kertonut kärsivänsä suuresti julkisesta elämästä sekä jatkuvasta median riepottelusta.

Viime kuukaudet ovat olleet raskaita kuningasperheelle. Marraskuussa brittihovi ilmoitti Epstein-kohussa ryvettyneen prinssi Andrew’n astuvan syrjään kuninkaallisten velvollisuuksiensa hoitamisesta.

Andrew’n on väitetty osallistuneen alaikäisten hyväksikäyttöön osana miljonääriystävänsä Jeffrey Epsteinin organisoimaa hyväksikäyttörinkiä. Epstein kuoli sellissään tutkintavankeuden aikana viime vuonna.

Uusimmat

Fingerpori

comic