Uutiset

Prinssi Harryn häistä ilmoitettiin – britit haluavat vapaapäivän

Britanniassa ilmoitus kuninkaallisista häistä kiinnostaa heitäkin, jotka eivät kannata monarkiaa.

Sosiaalisessa mediassa alkoi jo arvailu siitä, saavatko britit vapaapäivän siitä hyvästä, että prinssi Harry ja Meghan Markle saavat toisensa ensi keväänä.

Esimerkiksi kun Harryn isoveljen prinssi Williamin ja Catherinen häitä juhlittiin vuonna 2011, kansa pääsi vapaalle.

Maan hallitus kuitenkin ehti jo toppuutella innokkaimpia kertomalla, että sillä ”ei ole suunnitelmia” vapaapäivän julistamisesta.

Pääministeri Theresa Mayn tiedottaja huomautti myös BBC:n mukaan maanantaina, että vapaata ei vietetty myöskään niinä päivinä, kun prinssi Charlesin nuoremmat veljet prinssi Andrew (vuonna 1986) ja prinssi Edward (vuonna 1999) solmivat avioliiton.

Prinssi Harry on kruununperimysjärjestyksessä viidentenä. Koska Markle on katolinen, vielä muutama vuosi sitten Harry olisi menettänyt oikeutensa kruunuun. Laki vuodelta 1701 määräsi niin.

BBC:n mukaan vuoden 2015 lainmuutos kuitenkin sallii tulevan kuninkaan tai kuningattaren menevän naimisiin katolisen kanssa.

Harryn valittu Markle ei olisi aikoinaan sopinut kuninkaallisen puolisoksi senkään vuoksi, että hän on ollut aiemmin naimisissa. Englannin kirkko kuitenkin hyväksyi kirkolliset vihkimiset eronneille vuonna 2002.

Nopea rakastuminen

Prinssi Harry, 33, ja Meghan Markle, 36, kertoivat onnestaan televisiohaastattelussa maanantaina.

-Rakastuin häneen uskomattoman nopeasti, Harry sanoi.

Pari tutustui toisiinsa kesällä 2016. Pian ensitapaamisen jälkeen Harry pyysi Marklea mukaansa Botswanaan, jossa seurustelu toden teolla alkoi.

Yllättäen Botswana pääsi mukaan myös Marklen kihlasormukseen, jonka Harry suunnitteli itse: suurin timantti on eteläisen Afrikan maasta. Sen ympärillä on kaksi timanttia Harryn edesmenneen äidin, prinsessa Dianan kokoelmista.

Markle on jo saanut hyväksynnän korkeimmalta taholta: kuningatar Elisabet II:n corgi-koirat viihtyvät hänen seurassaan. Harrya koirat kuulemma haukkuvat.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti