Uutiset

Prinssi William laukoi ja Emil antoi kiekon lipua maaliin – "Päästin kohteliaisuudesta"

Helsinkiläinen Emil Cekic, 12, seisoi Salmisaaren liikuntakeskuksen jäähallissa vartioimassa maaliaan.

Hetkeä aiemmin maali oli siirretty muutaman metrin päähän jääkaukalolle levitetystä matosta. Matolla puolestaan seisoi mies, joka voi jonain päivänä nousta Britannian kuninkaaksi.

Prinssi William piti Britannian ja Suomen lipuin koristeltua mailaansa totutun oloisesti, haki lapaan kiekon ja laukoi jäätä pitkin liukuvan vedon kohti Cekicin maalia.

Cekic seisoi kuitenkin paikallaan ja antoi tummansiniseen takkiin sonnustautuneen Cambridgen herttuan laukauksen liukua luistimensa ohi ja verkon perukoille.

-Päästin kohteliaisuudesta, kommentoi Cekic myöhemmin Lännen Medialle.

-Prinssi itse pyysi, että päästäisin yhden vedoista, hän jatkoi

Seuraavan laukauksen Cekic kuitenkin torjui, ja muutaman laukauksen päätteeksi prinssi löi nyrkkiä Cekicin kilpisuojusta vasten.

Vierailu Salmisaaren jäähallissa

Keskiviikkoiltapäivänä Icehearts-järjestö sai Helsingissä poikkeuksellisen arvovieraan, kun prinssi William tutustui yhdistykseen Salmisaaren jäähallissa Helsingissä.

William saapui jäähallille iltapäivällä kello 15 jälkeen suoraan Presidentinlinnasta, jossa hänet oli aiemmin ottanut vastaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Runsaan tunnin mittaisella jäähallivisiitillä William keskusteli pääsääntöisesti Icehearts-hyväntekeväisyysjärjestön johdon ja muutaman nuoren kanssa. Paikalla oli myös Valioliigassakin pelannut entinen jalkapalloilija Aki Riihilahti, joka on tällä hetkellä Iceheartsin puheenjohtaja.

Iceheartsin toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki kertoi, että järjestöön otettiin yhteyttä noin kuukausi sitten. Hän kuvaili, että prinssi oli läsnä oleva ja kiinnostunut järjestön toiminnasta.

-Tämä on meille valtava kunnia, Vartiamäki sanoi.

Prinssi edistää itselleen tärkeitä asioita

Prinssi William, kuten muutkin Britannian kuningashuoneen jäsenet, ovat edistäneet tärkeinä pitämiään hyväntekeväisyysaatteita virallisten edustustöidensä ohella.

Käytännössä kuninkaalliset antavat läsnäolollaan näkyvyyttä järjestöille. Esimerkiksi ympäristönsuojelun ja laittoman villieläinmetsästyksen ohella prinssi William on halunnut edistää nuorten mahdollisuuksia kehittää taitojaan ja kykyjään.

Vuonna 1996 Vantaalla perustettu järjestö pyrkii ennaltaehkäisemään nuorten syrjäytymistä muun muassa urheilun avulla.

Icehearts-toiminta perustuu järjestön kasvattajan pyörittämiin joukkueisiin, ja varsinkin pojille suunnatussa toiminnassa keskitytään joukkueurheiluun, kuten jääkiekkoon.

Vartiamäen ohella järjestöä esitteli prinssille Iceheartsin perustaja Ville Turkka.

-Hän (prinssi) oli erittäin vaikuttunut siitä, että toiminta kestää 12 vuotta, Turkka sanoi.

Salmisaaren jäähalliin oli myös pienellä varoitusajalla kutsuttu liikuntakeskuksen yläkerrasta toimivan englanninkielisen Carousel Nursery -päiväkodin lapsia tervehtimään prinssiä.

Patricia Alvarez saikin pienen Union Jack -lipun kouraan, kun oli hakemassa 6-vuotiasta poikaansa Patrikia iltapäivällä.

-Juuri, kun olisin tarvinnut puhelintani, niin siitä loppui akku. Ainakin sain nähdä hänet, Alvarez totesi.

Ensimmäinen Suomi-vierailu

Prinssi William saapui ensimmäiselle Suomen-vierailulleen ilman vaimoaan, herttuatar Catherinea tai lapsiaan.

Ulkoministeriön viestinnän mukaan matkallaan William lukee presidentti Niinistölle kuningatar Elisabet II:n tervehdyksen Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi.

Salmisaaren jäähallivierailun jälkeen hän jatkoi Britannian suurlähetystöön vierailulle, ja hänen torstaipäivänsä päättyy illalliseen presidenttiparin kanssa Mäntyniemessä.

Torstaina hän puolestaan vierailee Slush-teknologiatapahtumassa, helsinkiläisessä alakoulussa ja tapaa kaupunginjohtoa ja saa esittelyn ilmavoimilta.

Yleisöllä on mahdollista tavata William Helsingissä puolenpäivän jälkeen Esplanadin puistossa, kun hän tutustuu Mantan markkinoihin.

Britannian kuninkaalliset ovat käyneet Suomessa harvakseltaan. Prinssi Charlesin pikkuveli Edvard on vieraillut Suomessa 2015. Kuningatar Elisabet II on puolestaan käynyt Suomessa kahdesti, vuosina 1976 ja 1994.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti