Uutiset

Prinssi William saapuu tänään Suomeen – raskaana oleva herttuatar Catherine ja lapset jäivät kotiin

Ainakin yhdessä Euroopan maassa isoveli saa hetkeksi parrasvalot suunnattua pois pikkuveljeltään.

Britannian kruununprinssi Charlesin ja dramaattisesti auto-onnettomuudessa menehtyneen prinsessa Dianan esikoispoika, prinssi William, 35, saapuu tänään Suomeen.

Brittien kuningashuoneen jäsenen harvinaista kaksipäiväistä valtiovierailua kuitenkin sähköistää Williamin pikkuveljen Harryn taannoinen kihlausuutinen näyttelijä Meghan Marklen kanssa.

Harry on saanut häitä odottavan brittimedian sekaisin, mutta kruununperimysjärjestyksessä isänsä jälkeen toisena tuleva Cambridgen herttua William sen sijaan jatkaa valtion virallisten tehtävien hoitoa.

Williamin vastuu edustuksessa kasvanut

Kuningashuoneen edustustehtäviä on alettu kasata Williamille sitä mukaa, kun kuningatar ikääntyy. Hänen isoäitinsä, maailman pisimpään hallinnut elossa oleva monarkki Elisabet II täyttää huhtikuussa 92. Kuningattaren puoliso prinssi Philip, 95, on puolestaan ilmoittanut vetäytyvänsä virallisista tehtävistä.

Tavanomaisesti julkisuudessa vaimonsa Catherinen kanssa esiintyvä William saapuu tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimälle valtionvierailulle yksin.

Kotiin Kensingtonin palatsiin Lontooseen ovat jääneet myös hänen poikansa George ja tyttärensä Charlotte.

Tasavallan presidentin kanslialle ei ole sen paremmin perusteltu Williamin yksin matkustusta. Brittilehdistössä on kuitenkin spekuloitu sillä, että herttuatar Catherinen voimakas raskauspahoinvointi on syynä vähennetyille julkisille edustustehtäville. Hovi kertoi raskausuutisen yhteydessä, että herttuatar kärsii voimakkaasti pahoinvoinnista.

Hovin verkkosivujen mukaan Catherinella on tällä viikolla muita edustustehtäviä kotimaassaan, mutta brittilehdistön mukaan herttuatar joutui alkusyksystä perumaan sovittuja vierailujaan.

Lentäjä saa esittelyn ilmavoimista

Williamia kiidätetään tällä viikolla pitkin pääkaupunkiseutua. Virallisuuksien lisäksi hän muun muassa vierailee teknologiatapahtuma Slushissa, ja torstaina häntä voi nähdä puolenpäivän jälkeen Esplanadin puistossa.

Britannian ilmavoimissa vuosia palvellut prinssi saa tutustua torstaina myös Suomen ilmavoimiin ennen paluuta kotimaahansa. William on tunnettu pikkuveljensä lailla sotilasurastaan: William toimi yliopistovuosiensa jälkeen Britannian ilmavoimien eli Royal Air Forcen palveluksessa helikopterilentäjänä. Hän lensi pääsääntöisesti etsintätehtäviä ja sai myöhemmin pätevyyden toimia lento-operaatioiden kapteenina.

Sotilasvuosien jälkeen William lensi kotimaassaan pelastushelikopteritehtäviä keväästä 2015 lähtien, mutta heinäkuussa hän toistaiseksi luopui lentotehtävistä.

Prinssin voi nähdä Esplanadilla torstaina

Britannian prinssi, Cambridgen herttua Williamin Suomen-vierailu alkaa keskiviikkona virallisella vastaanotolla Presidentinlinnassa Helsingissä.
Keskiviikon aikana hän tutustuu myös Icehearts-urheilujärjestön toimintaan ja vierailee Britannian suurlähetystössä. Keskiviikko päättyy hänen osaltaan Mäntyniemeen, jossa presidenttipari tarjoaa hänelle päivällisen.
Torstaina William vierailee Slush-tapahtuman avajaisissa Helsingin Pasilassa, tekee kouluvierailun ja tutustuu ilmavoimiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Yleisö voi nähdä prinssin Esplanadin puistossa torstaina alkuiltapäivästä puolenpäivän jälkeen, kun hän tutustuu Mantan markkinoihin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti