Uutiset

PS-ryhmästä jakaantunut Uusi vaihtoehto haluaa jatkaa hallituksessa – "Omatuntomme on puhdas"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on jakaantunut kahtia. Kaikkiaan 20 perussuomalaisten nykyisen eduskuntaryhmän kansanedustajasta on irtaantunut ryhmästä ja perustanut Uusi vaihtoehto -nimisen eduskuntaryhmän.

Ryhmä marssi tiistain ulos perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksesta ja suoraan antamaan lausuntonsa medialle.

Eduskuntaryhmää tulee vetämään Simon Elo. Elo kertoo, että nimi voi muuttua.

-Ryhmä on myös valmis jatkamaan Sipilän hallituksen hallitusryhmänä samalla ohjelmalla ja kokoonpanolla. Tämä päätös todennäköisesti tuhoaa poliittiset uramme, Elo kommentoi medialle.

-Omatuntomme on puhdas. Tämä on äärettömän kova mutta loppujenlopuksi yllättävän helppo päätös. Tänään päätimme yhdessä, keitä me olemme, hän jatkoi.

Elo kertoo, että on mahdollista, että ryhmä muodostaa oman puolueen. Tällä hetkellä asia ei kuitenkaan ole hänen mukaansa ajankohtaista.

Uusi vaihtoehto -ryhmän takana seisoi Eduskunnan kirjastossa kaikki nykyiset perussuomalaisten nykyiset ministerit, mukaan lukien perussuomalaisten edellinen puheenjohtaja Timo Soini. Soini ilmoitti olevansa ryhmän rivijäsenenä.

20 joukossa seisoi myös kansanedustaja Kari Kulmala, joka oli tänään aiemmin kertonut Karjalaiselle eroavansa perussuomalaisista.

Elo kertoo, että ryhmä on myös valmis osallistumaan Sipilän hallitusneuvotteluihin.

-Tämä oli todella raskas päätös. Kun menin Jyväskylään, niin minulla oli vielä poliittinen koti perjantaihin asti, kommentoi työministeri Jari Lindström.

-Olemme hyvillä mielin. Omatunto on puhdas, hän myöhemmin jatkoi Lännen Medialle.

Hänen mukaansa perussuomalaisten uusi johto olisi tehnyt yhteistyön muiden eduskuntaryhmien ja puolueiden kanssa mahdottomaksi.

-Ei tämä ollut minulle mikään yllätys, hän sanoo.

Lindström ei kommentoinut sitä, milloin idea uuteen ryhmään tuli. Myös perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini pysyi kommentoimatta.

Ryhmässä seisoo myös varsinaissuomalainen Ritva ”Kike” Elomaa.

-Halla-aholaisilla on omat kärkitavoitteensa. Me olemme pienen ihmisen asialla. Pyrimme hallitukseen. Haluamme viedä esimerkiksi turvapaikkapoliittista ohjelmaa loppuun. Oppositiossa voisi vain räksyttää, hän kommentoi.

Nopean mediatilaisuuden jälkeen ryhmä vetäytyi käymään omaa eduskuntaryhmänsä kokousta. Täysistunto käynnistyy eduskunnassa kello 14.

Hajaannuksen jälkeen moni niin sanotuista nuivista jäi perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Vanhaan ryhmään jäi tällöin 17 kansanedustajaa, joten Uusi vaihtoehto on 20 jäsenellään uutta ryhmää suurempi.

Uusi vaihtoehto -ryhmälle tullaan myöhemmin osoittamaan oma kokoushuone eduskunnasta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic