Uutiset

Puerto Ricon kuvernööri eroaa – poliittisten vastustajien ja hurrikaanien uhrien nimittely vuoti julkisuuteen

Viranomaiset selvittävät, paljastaako julkisuuteen vuodettu viestiketju viitteitä esimerkiksi korruptiosta tai eturistiriidoista.
Ensimmäistä kauttaan kuvernöörinä palvellut Ricardo Rosselló oli jo aiemmin luvannut, ettei hän tavoittelisi jatkokautta. Kuva: Thais Llorca
Ensimmäistä kauttaan kuvernöörinä palvellut Ricardo Rosselló oli jo aiemmin luvannut, ettei hän tavoittelisi jatkokautta. Kuva: Thais Llorca

Puerto Ricon kuvernööri Ricardo Rosselló on ilmoittanut eroavansa lähes kaksi viikkoa jatkuneiden mielenosoitusten jälkeen, kertoo Reuters.

Televisiopuheessa Rosselló kertoi jatkavansa työssään 2. elokuuta asti. Sen jälkeen kuvernööriksi nousee Puerto Ricon oikeusministeri Wanda Vazquez.

Mielenosoittajat ovat vaatineet kuvernöörin eroa sen jälkeen, kun julkisuuteen vuodettiin sisältöä ryhmäviestiketjusta, jonka osallisina on Rosselló ja hänen poliittinen lähipiirinsä.

NBC Newsin mukaan ryhmässä pilkattiin Rossellón poliittisia vastustajia, jaettiin pyrkimyksiä hallita medioiden uutisointia ja vitsailtiin hurrikaani Marian uhreista.

Hurrikaanit, kuten tuhoisa Maria, koettelivat runsaan kolmen miljoonan asukkaan saarta vuonna 2017. Hurrikaaneissa kuoli noin 3 000 ihmistä.

Yhdysvalloille kuuluva itsehallinnollinen alue oli ajautunut konkurssiin joitain kuukausia aiemmin.

Jopa puoli miljoonaa osoitti mieltään

Ketjuun kuuluneet poliitikot jakoivat myös salaisia tietoja, jolloin ne päätyivät kaikkien ryhmässä olleiden tietoon, vaikka osa heistä ei ollut hallinnon edustajia.

Viranomaiset selvittävät, paljastavatko viestit viitteitä esimerkiksi korruptiosta tai eturistiriidoista.

Ensimmäistä kauttaan kuvernöörinä palvellut Rosselló oli jo aiemmin sunnuntaina luvannut, ettei hän tavoittelisi jatkokautta ensi vuonna ja että eroaisi puolueensa puheenjohtajan tehtävistä.

Tämä ei kuitenkaan hillinnyt mielenosoittajia. Arvioiden mukaan noin puoli miljoonaa ihmistä osallistui suurimpaan mielenosoitukseen maanantaina.

Uusimmat

Fingerpori

comic