Uutiset Helsinki

Puheenjohtaja Orpo HS:lle: Kokoomus jättää ensi viikolla välikysymyksen kehysriihestä

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo eduskunnan valtiosalissa Helsingissä maaliskuussa. Kuva: Heikki Saukkomaa
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo eduskunnan valtiosalissa Helsingissä maaliskuussa. Kuva: Heikki Saukkomaa Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Oppositiopuolue kokoomus on päättänyt jättää ensi viikolla välikysymyksen hallituksen kehysriihestä. Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo asiasta Helsingin Sanomien haastattelussa.

Orpo sanoo haastattelussa hallituksen talouspoliittista linjaa vastuuttomaksi.

–  Tämä on niin suuri epäonnistuminen hallitukselta ja niin vastuuton talouspolitiikan linja, että vastuullinen oppositiopuolue ei voi tehdä mitään muuta kuin välikysymyksen, Orpo perustelee HS:lle.

Hallitus sai torstaina rutistettua loppuun pitkään venyneen kehysriihensä eli määriteltyä taloudenpidon suuntaviivat tuleville vuosille. Hallitus sopi muun muassa menokehyksen ylityksistä sekä leikkauksista. Hallituspuolueet linjasivat myös työllisyystavoitteensa.

Välikysymys on vähintään 20 kansanedustajan valtioneuvostolle tai ministerille tämän toimialaan kuuluvasta asiasta osoittama kysymys, jonka tarkoituksena on mitata hallituksen tai ministerin nauttima luottamus. STT

Uusimmat

Fingerpori

comic