Uutiset

Puheenjohtaja Terho: "Velaksi eläminen on tulonsiirto tulevaisuuden lapsilta nykyajan sosialisteille"

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajaksi valittu eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho aloitti puoluekokouspuheensa ääni möreänä kuin pääministerillä ja sanoi sen ennakoivan ehkä seuraavien eduskuntavaalien tulosta.

Hän keskittyi puheessaan kertomaan, mitkä kaikki asiat siniset saivat pelastettua, kun jättivät viime kesänä perussuomalaiset ja pelastivat näin Juha Sipilän (kesk.) hallituksen jatkon.

Terhon mukaan siniset pelastivat Suomen talouskasvun ja kymmenet tuhannet työpaikat.

-Velkaantuminen hidastuu. Se on oikein. Velaksi eläminen on tulonsiirtoa huomisen lapsilta tämän päivän sosialisteille, Terho sanoi vennamolaisin sanakääntein.

Hallituksen pelastaminen turvasi Terhon mukaan myös liittovaltion vastaisen EU-linjan ja järkevän maahanmuuttopolitiikan.

-Suomi tekee ensi kertaa EU-jäsenyytensä aikana selkeästi EU-kriittistä politiikkaa. Vastustaa vallan ja rahan keskittämistä Brysseliin, torjuu liittovaltiokehityksen ja puolustaa kansallista etuaan.

-Samoin Suomi tekee aiempaa järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa, jossa tunnustetaan myös humanitaarisen maahanmuuton taloudelliset rasitteet ja harkitsemattoman maahanmuuton yhteys turvallisuusriskeihin.

Terho sai kokousväeltä voimakkaat aplodit, kun hän luetteli, mitkä olisivat olleet vaihtoehdot: demarit, vihreät, RKP, vasemmistoliitto…

-Toisilta nimiltään työttömyys, liittovaltio, turvapaikkaturismi ja konkurssi.

Terhon mukaan sinisten ansiosta Suomi tavoittelee nyt virallisesti EU-tasolla sitä, että turvapaikanhakijoiden määrä vähenee.

-Myöskään pakolaiskiintiötä ei nosteta. Suomi ei hyväksy turvapaikanhakijoiden pakottavaa taakanjakoa, ja mikäli uusia taakanjakomekanismeja EU:sta vaadittaisiin, olemme asettaneet ennakkoehdoksi, että Suomen aiemmin tekemät siirrot on otettava huomioon.

Tuoreimmiksi sinisten ansioiksi Terho luki työministeri Jari Lindströmin (sin) rakentamat pelisäännöt nollatuntityösopimuksiin.

Terho paalutti, ettei sinisille kelpaa myöskään mikä tahansa sote-malli.

-Uudistuksen on oltava ihmisille hyvä ja valtapelistä vapaa. Jos poliittiset intressit ja vallan himo ajavat ihmisen edelle, silloin uudistus joutaa kaatumaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic