Uutiset

Puheenjohtajaviisikon talousneuvottelu kesti vajaat kolme tuntia – Rinne vaitonainen sisällöstä

"Nyt on tiettyjen ratkaisujen punninnan aika"
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne johtaa hallitusneuvotteluita. Arkistokuva. Kuva: Tomi Vesaharju
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne johtaa hallitusneuvotteluita. Arkistokuva. Kuva: Tomi Vesaharju

Puheenjohtajaviisikko sai ensimmäisen neuvottelunsa hallitusohjelman talousraamista päätökseen ennen kuutta illalla vajaan kolmen tunnin keskustelun jälkeen. Hallitusneuvottelujen vetäjä Antti Rinne (sd.) oli edelleen vaitonainen neuvotteluiden konkreettisesta sisällöstä, kuten siitä paljonko taloudessa on puheenjohtajien mielestä liikkumavaraa.

–  Näihin en vastaa nyt tällä hetkellä. Nyt on tiettyjen ratkaisujen punninnan aika, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan mistään ei ole tänään ollut kiistaa. Mahdollisen yhteisymmärryksen löytymistä talousraamista hän kommentoi sanomalla, että ”siinä mentiin eteenpäin”.

–  Kävimme talouskuvaa aika pitkälle läpi ja teimme tiettyjä konkreettisia päätöksiä siitä, miten edetään tästä eteenpäin juuri sillä aikataululla kuin kuvittelinkin mentävän eteenpäin.

Rinteen mukaan puheenjohtajapöydässä käsiteltiin jonkin verran verotuskysymyksiä ja siitä, miten niissä mennään eteenpäin, on hänen mukaansa yksimielisyys.

Rinteen mukaan ratahankkeista ei puheenjohtajapöydässä paljon tänään puhuttu. Talouskeskustelua jatketaan huomenna. Hän ei usko, että muihin neuvottelupöytiin jaetaan huomenna mitään erityistä tietoa talousraamista.

–  Siellä on tieto suurin piirtein siitä, missä kuljetaan.

 

Viikon kuluttua perjantaina valmista

 

Aikataulu on Rinteen mukaan edelleen se, että ensi viikon perjantaina pitäisi olla valmista.

–  Minulla ei ole mitään syytä tällä hetkellä epäillä, etteikö tämä tulisi valmiiksi ensi perjantaina, mutta voin olla täysin väärässä tai sitten hyvin oikeassa.

Säätytalon käytävillä on levinnyt huhu, että ministerisalkuista keskusteltaisiin sunnuntaina.

Rinne kuitenkin katkoo huhuilta siipiä. Hänen mukaansa hallitusohjelma pitää saada valmiiksi ennen kuin salkkuja jaetaan, mutta varmasti niistä keskustellaan useampaankin kertaan sitä ennenkin.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic