Uutiset

Puhemies Vehviläinen ei kutsu eduskuntaa koolle perussuomalaisten vaatimuksesta huolimatta – "Keskustelun aika on vasta syksyllä"

Puhemies Anu Vehviläinen pitää tärkeänä, että eduskunnan täysistunnossa eli suuressa salissa EU-elvytyspakettikokonaisuutta käsitellään vielä syysistuntokauden käynnistyttyä.
Puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) ei ole kutsumassa eduskuntaa koolle kesän istuntotauon aikana, koska asia ei vaadi juuri nyt kiireellisiä päätöksiä eduskunnalta. Kuva: Mauri Ratilainen
Puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) ei ole kutsumassa eduskuntaa koolle kesän istuntotauon aikana, koska asia ei vaadi juuri nyt kiireellisiä päätöksiä eduskunnalta. Kuva: Mauri Ratilainen

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) ei aio kutsua koolle kesätauolla olevaa eduskuntaa. Hän kertoo asiasta eduskunnan verkkosivuilla.

Näin ollen perussuomalaisten vaatimus kansanedustajien kesätauon keskeytyksestä EU-elvytyspaketin jatkokäsittelyn vuoksi ei ole toteutumassa.

– En ole kutsumassa eduskuntaa koolle istuntotauon aikana, koska asia ei vaadi juuri nyt kiireellisiä päätöksiä eduskunnalta, Vehviläinen toteaa tiedotteessaan.

– Olen keskustellut tänään asiasta eduskunnan virkajohdon kanssa, hän jatkaa.

Vehviläisen mukaan keskustelun aika on vasta syksyllä, kun syysistuntokausi alkaa 1. syyskuuta.

Vehviläinen toteaa, että EU:n huippukokouksessa saavutettiin tiistaina neuvottelutulos EU:n monivuotisesta rahoituskehyksestä ja elpymispaketista.

– Kokonaisuus on erittäin merkittävä tasoltaan ja periaatteellisesti. Pidän tärkeänä, että eduskunnan täysistunnossa eli suuressa salissa käsitellään kokonaisuutta syysistuntokauden käynnistyttyä.

Eduskunnan puhemiehellä ei ole tällä hetkellä asiaan muuta lisättävää.

”Marinin hallitus on asettanut muut EU-maat suomalaisten edelle”

Perussuomalaiset vaati torstaina iltapäivällä, että kansanedustajien on keskeytettävä kesälomansa ja eduskunnan on kokoonnuttava.

Perussuomalaiset vaatii valtioneuvoston tiedoksiantoa ja eduskunnan koolle kutsumista, vaikka eduskunta on parhaillaan kesän istuntotauolla, totesi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio eduskuntatalon portailla.

Tavio sanoi, että jos hallitus ei tahdo eduskuntaa koolle keskustelemaan ”näin suuren mittaluokan” asiasta, ”Suomen demokratia uhkaa siirtyy askeleen huolestuttavampaan suuntaan”.

– Pääministeri ei saa valtiopäivien istuntotaukoa hyväksikäyttäen pyrkiä ohittamaan vallankäytössään eduskuntaa.

Ilmoitusvaatimus koski pääministeri Sanna Marin (sd.) hallituksen tiistaina Brysselissä saavuttamaa neuvottelutulosta EU:n koronaelpymispaketista ja unionin seitsenvuotisesta budjettikehyksestä.

Marin on perussuomalaisten mielestä todennäköisesti rikkonut perustuslakia ja ohittanut perustuslakivaliokunnan lausunnon.

Perustuslakivaliokunta oli kesäkuun lausunnossaan kriittinen elvytyspaketista ja yhteisvastuullisesta velasta.

Eduskunnan kannan EU-asioihin päättävä suuri valiokunta ei saa ohittaa perustuslakivaliokunnan kantaa, perussuomalaiset sanovat.

Ville Tavio totesi, että Marinin hallitus on asettanut muut EU-maat suomalaisten edelle.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vastasi torstaina terävästi perussuomalaisten esittämiin syytöksiin hänen mandaatistaan neuvotteluissa EU:n elvytyspaketista.

– Kovaa puhetta. Pitäisin kohtuullisena, että kun syytetään, niin samalla täsmennettäisiin, missä kohdin olen toiminut vastoin Suomen perustuslakia, Marin kirjoitti Twitterissä iltapäivällä.

Uusimmat

Fingerpori

comic