Uutiset

Puoluesihteeri puolustaa perussuomalaisten väkivaltaista videota: "Ketään ei panna hengiltä siinä, tainnoksiin lyödään vain"

Riikka Slunga-Poutsalo ei näe videon ja Timo Soinin tapauksen välillä mitään yhteyttä. Hänen mukaansa ilmapiiri vaalikentillä on kuitenkin kiristynyt.
Perussuomalaisten video ei ole puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mielestä vaalimainos. Se on elokuvateattereihin tarkoitettu trailerimainen minileffa. Kuva: Kuvakaappaus YouTubesta
Perussuomalaisten video ei ole puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mielestä vaalimainos. Se on elokuvateattereihin tarkoitettu trailerimainen minileffa. Kuva: Kuvakaappaus YouTubesta

Se joka yhdistää ulkoministeri Timo Soiniin (sin) sunnuntaina kohdistuneen hyökkäysyrityksen perussuomalaisten vaalivideoon, vetää mutkia todella suoriksi.

Tätä mieltä on perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo. Hänen mielestään Soiniin suuntautunut väkivaltainen provokaatio liittyy sen sijaan ilmapiirin yleiseen kiristymiseen vaalikentillä.

– Kaksi viikkoa sitten meidänkin ehdokkaamme joutui tekemään rikosilmoituksen tappouhkauksesta, Slunga-Poutsalo kertoo.

– Sellaista ei ole tapahtunut ennen. Sekään ei ole sattumaa, että puheenjohtaja Jussi Halla-ahon pyörä rikottiin nyt viikonloppuna.

”Katkeroituneet purkavat paineitaan”

Menneiden vaalikampanjoiden aikana vahingoittamisen kohteina olivat puolueiden julisteet ja mainokset. Niin on Riikka Slunga-Poutsalon mukaan tapahtunut nytkin sillä erolla, että ilkivalta alkoi entistä aikaisemmin.

– Se on todella tyhmää, sillä mainokset ovat maksaneet paljon, puoluesihteeri muistuttaa.

Vielä enemmän huolestuttaa kuitenkin ilmapiirin kiristyminen.

– Poliittiset puolueet ovat olemassa sitä varten, että niiden kautta äänestäjät voivat valita mielipiteen, jonka puolella ovat. Se on suomalaisen demokratian hienoimpia piirteitä. Siihen ei kuulu päällekäyminen eikä sellaisen uhka, Slunga-Poutsalo sanoo.

– Tässä suhteessa puolueiden välillä ei ole eroja. Katkeroituneet ihmiset purkavat nyt paineitaan joka puolella.

”Video ei ole vaalimainos”

Perussuomalaisten synkkäsävyisen videon nimi on V niin kuin ketutus.

Kuusiminuuttisessa tarinassa maan johtavat poliitikot näyttäytyvät itselleen rahaa ja nautintoja hamuavina naamioituneina rikollisina. Kopla kyykyttää kansaa, joka nousee lopulta aggressiiviseen vastarintaan. Rahvaan raivo ruumiillistuu Ketutus-nimiseksi hirviöksi, joka sekä käyttää poliitikkoja kohtaan väkivaltaa että uhkaa sillä.

Riikka Slunga-Poutsalon mielestä video ei ole vaalimainos. Hänen mukaansa se on elokuvateattereihin tarkoitettu trailerimainen minileffa.

– Pieni porukka alkoi ideoida sitä viime kesänä. Sitten sitä tehtiin kuin Iisakin kirkkoa. Paljon puhuttiin ja pohdittiin sekä ”modattiin” suuntaan ja toiseen.

– Meillä on ollut kokeilutyyppisiä juttuja ennenkin. Nyt lähdimme testaamaan tällaista.

”Ketään ei panna hengiltä”

Videon kohutuimmassa kohdassa Ketutus-hirviö näyttää tappavan rötöstelevien ja rietastelevien poliitikkojen autonkuljettajan.

– Tuohon pitää panna stoppi, Slunga-Poutsalo keskeyttää.

– Ketään ei panna hengiltä siinä. Tainnoksiin lyödään vain. Korostan, että kyseessä on minileffa ja elokuvateatterikamaa. Sitä paitsi lopussa puheenjohtaja toteaa, että tarina ei ole totta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti