Uutiset

Puolustusvoimat raivaa yhä vuoden 1937 onnettomuuden jälkiä Helsingin Vallisaaressa: "Kaikki löydökset sisältävät räjähdysainetta ja ovat siis vaarallisia"

Rannikkoprikaatin johtamissa raivauksissa on tämän viikon aikana löytynyt muun muassa erikokoisia kranaatteja sekä vanha sytytinvarasto. Kyseisestä varastosta on nostettu tähän mennessä noin 8000 sytytintä.
Kuvituskuva. Kuva: Konsta Leppänen
Kuvituskuva. Kuva: Konsta Leppänen

Merivoimien raivaajat ovat löytäneet tällä viikolla räjähdysaineita sisältäviä kranaatteja ja sytyttimiä Helsingin Vallisaaresta. Löydökset liittyvät tuhoisaan räjähdysonnettomuuteen, joka sattui alueella vuonna 1937.

Puolustusvoimat tukee tiedotteensa mukaan Metsähallitusta infran kehitystöiden yhteydessä tehtävällä räjähteiden raivaamisella. Rannikkoprikaatin johtamissa raivauksissa on tämän viikon aikana löytynyt muun muassa erikokoisia kranaatteja sekä vanha sytytinvarasto. Kyseisestä varastosta on nostettu tähän mennessä noin 8000 sytytintä. Kaikki löydökset sisältävät Puolustusvoimien mukaan räjähdysainetta ja ovat vaarallisia.

Vuonna 1937 Vallisaaressa tapahtuneen räjähdysonnettomuuden jäljiltä alueella on edelleen räjähtämättömiä sotilasräjähteitä. Puolustusvoimat etsii räjähteitä sisältävää materiaalia metallinilmaisimilla sekä visuaalisesti tähystäen. Kaivaukset tehdään erikoislaseilla varustetuilla kaivinkoneilla.

”Toiminnan tavoitteena on tehdä alueesta räjähdevapaa ja varmistaa että alueella toimiminen on turvallista”, tiedotteessa todetaan.

Metsähallitus kehittää Helsingin Vallisaaren infraa suunnitelmansa mukaisesti vuosien 2019 – 2020 aikana. Puolustusvoimien räjähdeasiantuntijat ovat paikalla tunnistamassa ja tekemässä räjähteitä vaarattomiksi määritellyillä riskialueilla, kun kaivuutöitä tehdään koneellisesti.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti