Uutiset

Puolustusvoimat siirsi virkamiesten esteellisyyden selvittämistyön poliisille – molemmat vaikenevat epäiltyjen nimistä

Puolustusvoimat on tehnyt tutkintapyynnöt keskusrikospoliisille (krp) väitetyistä virkamiesten esteellisyystapauksista.

Krp:n tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Veli Matti Räsänen vahvistaa saaneensa puolustusvoimien tutkintapyynnön tiistaina. Hän kuitenkin painottaa, että tiedot ovat salassa pidettäviä. Hän ei kerro, ketä tutkintapyyntö koskee tai onko epäiltyjä useampia kuin yksi.

– Emme voi ottaa kantaa edes siihen, aloitetaanko tutkinta vai ei. Poliisi tekee ensin selvityksen, onko syytä epäillä rikoksesta, Räsänen kertoo Lännen Medialle.

Puolustusvoimat julkaisi asiasta lyhyen tiedotteen, jossa se toteaa siirtävänsä sekä tapauksien tutkinta- että tiedotusvastuun poliisille. Räsänen kuitenkin arvioi, että menee vähintään muutamia viikkoja, ennen kuin krp:llä on jotain kerrottavaa.

Pääesikunnan oikeudellinen osasto tutki ensin

Pääesikunnan oikeudellinen osasto teki sisäisen laillisuusvalvonnan selvityksen virkamiesten väitetystä esteellisyydestä kahdessa eri tapauksessa.

Selvityksen jälkeen puolustusvoimat päätti tehdä tutkintapyynnöt krp:lle ja pyysi poliisia toimivaltaisena esitutkintaviranomaisena arvioimaan, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Puolustusvoimat tai krp eivät yksilöi, ketä virkamiestä tai virkamiehiä tutkintapyynnöt koskevat. Mediassa on viime aikoina uutisoitu epäillyistä jääviystapauksista ja niiden selvittelystä niin ilmavoimissa kuin merivoimissa.

Lain mukaan myös sotilasviroissa olevat, kuten ammattiupseerit, ovat virkamiehiä.

Uusimmat

Fingerpori

comic