Uutiset

Pussy Riotin jäsenet pääsivät yöllä vapauteen 16 päivän vankeuden jälkeen – venäläisryhmää saattaa odottaa uusi tuomio

Venäläinen aktivistiryhmä ja punkyhtye Pussy Riot tviittasi keskiviikon vastaisena yönä, että ryhmän neljä vangittua jäsentä on kaikki vapautettu Venäjällä.

Veronika Nikulshina, Olga Pahtusova, Olga Kuratshjova ja Pjotr Verzilov pidätettiin ja passitettiin putkaan heidän keskeytettyään Ranskan ja Kroatian välisen jalkapallon MM-finaaliottelun heinäkuun puolivälissä Moskovassa. Kaikki neljä saivat teosta pikapäätöksellä 15 päivää vankeutta ja kolmen vuoden porttikiellon urheilutapahtumiin.

Neljän kiinniotetun oli tarkoitus vapautua maanantaina, mutta aktivistit vangittiinkin uudelleen jo ennen kuin he ehtivät päästä vapauteen. Tiistaina ryhmä kertoi, että aktivistien vankeus jatkuu korkeintaan kymmenen päivän ajan.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ryhmän sosiaalisen median kanaville ilmestyi kuitenkin uutta tietoa, jonka mukaan kaikki neljä jäsentä on toistaiseksi vapautettu. Ryhmän kirjoituksen mukaan he joutuvat kuitenkin vielä oikeuden eteen, ja heitä voi odottaa 25 päivän vankeustuomio. Tviitissään ryhmä ei avaa, mistä tieto tuomion arvellusta pituudesta on peräisin.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti