Uutiset

Putin syytti Ukrainan presidentti Poroshenkoa maiden välillä puhjenneen konfliktin suunnittelusta

"Se oli takuuvarmasti provokaatio", Putin sanoi.
Venäjän presidentti Vladimir Putin vieritti syyn konfliktista Ukrainan niskoille.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kommentoi keskiviikkona ensimmäisen kerran Ukrainan ja Venäjän sunnuntaina puhjennutta konfliktia. Hän puhui asiasta sen jälkeen, kun Venäjä ilmoitti sijoittavansa lisää ohjuksia Krimin niemimaalle.

Putinin mielestä maiden välillä tapahtunut yhteenotto Kerchinsalmella oli Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon suunnittelun tulos, jolla Poroshenko yrittää nostaa suosiotaan ennen ensi vuoden vaaleja.

Venäjä otti kiinni kolme ukrainalaisalusta ja niiden miehistön ja syytti Ukrainaa luvattomasta tunkeutumisesta sen vesille. Ukraina on kiistänyt syytökset.

Konfliktin on pelätty kärjistyvän. Ukraina julisti maahan poikkeustilan ja sanoi pitävänsä Venäjän hyökkäystä todennäköisenä.

”Poikkeustila on liioittelua”

– Se oli takuuvarmasti provokaatio, Putin sanoi Moskovassa järjestetyssä talousfoorumissa.

Putinin mukaan ukrainalaisalukset loukkasivat selkeästi Venäjän rajaa. Hän syytti tapauksesta Poroshenkoa.

– Sen suunnitteli presidentti, joka valmistautuu vaaleihin. Hän on viidenneksi suosituin ehdokas, ja siksi hänen piti tehdä jotakin. Poikkeustila on tekosyy ja liioittelua, Putin sanoi.

Putinin mukaan Ukraina myös käyttää tapausta Venäjän vastaisen propagandan levittämiseen.

Takapakkia pakotekeskusteluun

Saksan ulkoministeriön tiedottaja sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaisten pakotteiden koventamista tulisi harkita tarkasti ja keskustelu niistä on vielä ennenaikaista.

Jotkut länsimaat ovat ottaneet esille mahdollisuuden tiukentaa Venäjän vastaisia pakotteita. Yhdysvallat ilmoitti keskiviikkona, että se toivoo Euroopan maiden harkitsevan kovempia pakotteita konfliktin takia.

Uusimmat

Fingerpori

comic