Uutiset

Putin unohti koronarajoitukset Turkmenistanin vierailullaan ja takelteli sanoissaan – ei myöskään suuttunut sanasta ”sota”

Venäläislehti Kommersant ironisoi, kuinka Venäjän presidentti Vladimir Putin unohti viime yönä Turkmenistanissa turvavälit. Koronapandemian aikana on ollut usein esillä, kuinka hän välttelee ihmisiä ja tapaamisten mammuttimaisen pitkille kokouspöydille on naureskeltu.

– Putin seisoi mikrofonin ääressä niin, että hän oli noin kolmen metrin päässä häntä ympäröivistä toimittajista, Kommersant kirjoittaa.

– Se oli todella epätavallista. Ojenna kätesi, niin yletyt häneen. Tätä ei ole havaittu viimeisen kahden vuoden aikana. Näyttää siltä, että koronavirusrajoitukset ovat vihdoin jääneet taakse, lehti jatkaa.

Toimittajat olivat joutuneet odottamaan presidenttiä viisi tuntia.

Keskenään oli tullut nahinaa.

– Kun herra Putin saapui, pelit hiekkalaatikolla loppuivat.

Venäjän valtion ykköskanavan toimittaja toi esiin eilisen Britannian pääministeri Boris Johnsonin tokaisun, että ”jos Putin olisi nainen, sotaa ei olisi”. Valtion pääpropagandakanavan toimittaja kysyi:

– Oletteko sattumalta keskustelleet mitään tällaista täällä Kaspian huippukokouksessa? Boris Johnson kuitenkin sanoi, että jos Venäjän presidentti olisi nainen, sotaa ei olisi. Mitä ajattelette tästä?

Kommersant ironisoi, kuinka Vladimir Putin ei kiinnittänyt huomiota odottamattomaan sanaan ”sota” (koska ilmeisesti hän käyttää sitä itse).

Venäläismediassa oli keskiviikkona esillä aiemmat Putinin machoilukuvat ilman paitaa. Putin äityi pohtimaan Turkmenistanissa toimittajien

parissa:

– En tiedä, miten he halusivat riisua, vyötärölle tai (hän näytti vyötärön alapuolelta), mutta se olisi ollut joka tapauksessa ällöttävä näky.

Kommersantin mukaan Putin takelteli sanassa ”ällöttävä” ja lehti jatkaa ironisointiaan:

– Jostain syystä Boris Johnson ei mennyt näiden sanojen takia sekaisin.

Suhteista läntisen maailman johtajiin Putin oli todennut, kuinka:

– Mainitsemasi kollegat. Tunnen heidät kaikki henkilökohtaisesti… meillä ei ole paras ajanjakso suhteessamme, tämä on ymmärrettävää.

Sitten Putin ilmeisesti palasi hänen aiempiin machokuviinsa ja totesi, että johtajilla on aina vahva luonne.

– Ja jos he haluavat, he saavuttavat varmasti toivotun menestyksen (viitaten ilmeisesti omaan lihaksistoonsa machokuvissa).

Kommersantin toimittajan mukaan Putin totesi ”isällisesti” (ilmeisesti Johnsonia ja länsimaissten johtajien kuntoa ajatellen):

– Sinun pitää treenata itseäsi. Ja se, että he puhuvat siitä, on jo hyvä asia, tulen kannustamaan heitä siinä.

Uusimmat

Fingerpori

comic