Uutiset

Putin: Venäjän joukot toimivat Ukrainassa "tehokkaasti ja rohkeasti"

Venäjän presidentti tapasi Kaukoidässä jälleen Valko-Venäjän itsevaltaisen johtajan Lukashenkan.
Putinin mukaan Venäjällä ei ollut vaihtoehtoa "sotilaalliselle operaatiolle", jonka se aloitti Venäjän suojelemiseksi. Lehtikuva/AFP / MIKHAIL KLIMENTYEV

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan maan asevoimien joukot ovat toimineet Ukrainassa ”rohkeasti ja tehokkaasti”. Putinin lausunnosta uutisoi muun muassa BBC venäläisiin uutistoimistoihin viitaten.

Putinin mukaan Venäjällä ei ollut vaihtoehtoa ”sotilaalliselle operaatiolle”, jonka se aloitti Venäjän suojelemiseksi. Putin kuvasi operaation päätavoitteen olevan Donbassin alueen ihmisten auttaminen. Hän puhui jälleen Donbassin alueella tehdystä ”kansanmurhasta”, mistä ei ole mitään riippumattomia todisteita.

Putin sanoi olevansa varma, että venäläisjoukot saavuttavat Ukrainassa tavoitteensa, joita hän kuvaili ”jaloiksi”. Todellisuudessa Venäjän joukkojen jäljiltä on Ukrainassa paljastunut muun muassa siviileiden joukkosurmia ja ryöstelyä.

Putin kommentoi Ukrainan tilannetta vierailulla Amurin alueelle Kiinan rajan tuntumaan. Matkan aiheena on Venäjällä tänään vietettävä kosmonauttien päivä, minkä vuoksi Putin myös vierailee Vostotshnyn avaruuslentokeskuksessa.

Vierailun yhteydessä Putin tapaa niin ikään Kaukoitään matkustaneen Valko-Venäjän johtajan Aljaksandr Lukashenkan. Vierailusta kertoi aiemmin muun muassa valkovenäläinen Belta-uutistoimisto.

Lukashenka ja Putin keskustelevat Beltan mukaan Ukrainan tilanteesta sekä yhteisistä toimista länsimaiden asettamia pakotteita vastaan.

Valko-Venäjä on toiminut tukialueena Ukrainassa sotiville venäläisjoukoille, mutta maa ei ole toistaiseksi osallistunut suoraan sotatoimiin Venäjän rinnalla.

Uusimmat

Fingerpori

comic