Uutiset

Puukkoiskun sankari Hassan Zubier: "Kuiskasin uhrille hänen kuoltuaan, olen todella pahoillani, etten onnistunut."

Ruotsissa asuva britannilainen Hassan Zubier taisteli loppuun saakka pitääkseen useita kertoja kaulaan puukotetun uhrin hengissä. Hän painoi kaulalta korvaan ulottuvaa valtavaa haavaa, katsoi kuin hänen puolisoaan yritettiin puukottaa kahdesti ja otti itse neljä veitseniskua vastaan.

-Tunsin potkun selässäni ja ihmettelin, miksi joku potkii vakavasti loukkaantunut ihmistä auttavaa henkilöä. Sitten tunsin, kuin joku olisi heittänyt selkääni lämmintä vettä. En ymmärtänyt, mitä tapahtuu, Zubier kuvaili oikeudelle.

Zubier kertoi tänään Turun terrorismioikeudenkäynnissä, että hänen ainoa tarkoituksensa oli pelastaa uhrin henki.

Hän oli saapunut perheensä kanssa Turkuun ensimmäistä kertaa elämässään ja perheen oli tarkoitus lähteä iltalaivalla takaisin Ruotsiin. Mukana oli Zubierin lisäksi hänen puolisonsa, perheen kahdeksankuinen vauva ja Zubierin anoppi.

-Olimme viettäneet päivää Turussa ja tulleet juuri Kauppatorille. Sitten näin kaksi lehtitelineen vieressä seisovaa naista ja katsoin tummempaa heistä jostakin syystä syvälle silmiin, Zubier kuvailee.

Hän ei tiedä, miksi katsekontakti tapahtui, mutta kuvailee sitä vaikuttavalla tavalla erilaiseksi kuin yleensä ihmisiä kohdatessa.

-Katsoimme toisiamme silmiin syvästi. Sitten kuljin perheeni kanssa naisten ohi 10–15 metrin verran, kun äkkiä takaamme kuului hirveä huuto. Sellaista en ole koskaan aiemmin kuullut, se meni ihan luihin ja ytimiin, Zubier kuvaili.

Zubier kertoo kääntyneensä ympäri ja nähneensä, kuinka mies on saman naisen kimpussa, jota Zubier juuri katsoi silmiin ohikulkiessaan.

-Hän oli kumartuneena naisen puoleen ja toistuvasti viilsi hänen kurkkuaan.

Zubier kuvailee oikeudelle, kuinka tilanne muuttui torilla kaoottiseksi. Ihmiset huusivat, juoksivat ja osa kuvasi kännyköillään. Zubier itse huusi ihmisiä soittamaan ambulanssin ja yritti epätoivoisesti tyrehdyttää uhrin verenvuotoa.

Puukkomies palasi uudestaan ja uudestaan. Zubier yritti potkia häntä pois jaloillaan.

Sitten Zubier kertoo nähneensä, kuinka elämä alkoi hiipua uhrin silmistä ja lopulta tämä kuoli.

-Tunsin erittäin suurta surua ja epätoivoa. Tässä kohtaa elvytys lopetettiin.

-Kuiskasin hänelle, olen todella pahoillani, etten onnistunut. Toivon, että olet tällä hetkellä paremmassa paikassa, Zubier kertoo kuiskanneensa kuolleen uhrin korvaan.

Syytetyn puolustusasianajajan tivatessa Zubierilta, miksi tekijä palasi uudestaan ja uudestaan puukottamaan.

-Hän halusi tappaa. Hän halusi vain tappaa, Zubier sanoo.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti