Uutiset

Puukotettu Salman Rushdie päässyt pois hengityskoneesta ja pystyy puhumaan

Rushdien murhayrityksestä syytetty 24-vuotias mies on kiistänyt syyllisyytensä.
Salman Rushdien vointi on kohentunut. Kuva: Herbert Neubauer

Perjantaina puukotettu kirjailija Salman Rushdie on päässyt pois hengityskoneesta ja hän pystyy puhumaan. Asian on vahvistanut Rushdien agentti Andrew Wylie muun muassa New York Times -lehdelle.

Wylie kertoi varhain lauantaina Suomen aikaa, että Rushdie saattoi menettää toisen silmänsä puukotuksen vuoksi. Lisäksi hänen maksansa vaurioitui ja toisesta kädestä katkesivat hermot.

Rushdien ja häntä kirjallisuustapahtumassa haastatelleen Ralph Henry Reesen kimppuun hyökännyttä 24-vuotiasta miestä vastaan on nostettu syyte Rushdien murhan yrityksestä ja Reesen pahoinpitelystä.

Hyökkääjä on kiistänyt syyllisyytensä

Hyökkääjä on kiistänyt syyllisyytensä rikoksiin, kun jutun syyttäjä on taas luonnehtinut miehen tekoja ennalta suunnitelluiksi.

New York Timesin mukaan mies iski Rushdieta puukolla 10 kertaa.

Mies hyökkäsi Rushdien ja Reesen kimppuun New Yorkin osavaltiossa, kun Rushdie oli aloittamassa esitelmäänsä. Kaksikon kimppuun hyökännyt mies otettiin kiinni välittömästi.

Poliisin mukaan hyökkääjä on kotoisin Fairfieldistä New Jerseyn osavaltiosta. Hän on syntynyt ja kasvanut Yhdysvalloissa, mutta hänen perheensä on uutistoimisto AFP:n mukaan kotoisin Etelä-Libanonista.

Uusimmat

Fingerpori

comic