Uutiset

Puukotetuilla rankkoja kokemuksia

Turun puukotuksen järkyttävät seuraukset alkoivat paljastua, kun oikeudenkäynnissä käytiin tiistaina läpi uhrien vammoja. Elokuisesta iskusta syytetty Abderrahman Bouanane kuunteli tyynenä tuntikaupalla kestänyttä listausta uhreja hoitaneiden lääkäreiden lausunnoista.

Oikeus kävi suljetuin ovin läpi kahden kuolonuhrin ruumiinavausraportteja, mutta loukkaantuneiden kohtalot käsiteltiin avoimesti. Ehkä pahimmin loukkaantunut Paul Hassan Zubier oli itse paikalla oikeudessa, ja häntä kuullaan keskiviikkona. Zubier sai puukosta mentyään auttamaan Bouananen ensimmäistä uhria.

Oikeudessa näytettiin kännykkävideo, josta näkyi, miten Bouanane palasi toistamiseen puukottamaan Zubieria.

Zubier sai useista puukoniskuista vammoja, jotka aiheuttivat vasemman käden ja jalan halvaantumisen. Lääkärinlausunnon mukaan hän tuskin pystyy koskaan liikkumaan ilman pyörätuolia.

Oikeudessa näytettiin myös Kauppatorilta otettu valvontakameravideo, joka näytti Bouananen kiertäneen lastenrattaita työntäneen naisen taakse puukottamaan tätä. Syyttäjän mukaan tämä osoittaa, ettei Bouananella ollut kiirettä juosta karkuun.

Kolmekymppinen nainen sai vakavia vammoja yläkroppaansa. Häntä hoitaneen lääkärin mukaan esimerkiksi kaulassa olleen haavan verenvuoto saatiin tyrehtymään vasta tunnin päästä siitä, kun nainen saatiin sairaalaan.

Nainen leikattiin kahteen otteeseen, ja häntä pidettiin viikko nukutettuna hengityskoneessa. Kaikkiaan hän oli 11 päivää tehohoidossa.

Herättyään nainen kärsi kovista kivuista kädessään. Bouanane oli iskuillaan aiheuttanut käteen leikkaushoitoa vaatineita vakavia hermovaurioita.

Yksi myöhemmistä uhreista, nelikymppinen nainen, oli tajuttomana pitkään. Hän sattui Bouananen tielle astuttuaan liikkeestä kadulle juuri Bouananen juostessa ohi. Bouanane puukotti häntä useita kertoja ylävartaloon, ja nainen sai haavoja muun muassa päähänsä. Hän joutui olemaan tehohoidossa viikon.

Bouanane ehti iskunsa aikana puukottaa kaikkiaan kymmentä ihmistä. Kauppiaskadulla uhriksi joutunut keski-ikäinen nainen oli ehkä onnekkain. Bouanane iski häntä veitsellä rintaan. Kylkiluiden ansiosta veitsi ei kuitenkaan osunut sydämeen, vaan liukui ihon alla.

Seuraava uhri oli 15-vuotias tyttö, joka selvisi syvästä niskaansa saamastaan veitseniskusta ilman hengenvaarallisia vammoja.

Suurin osa tiistain istunnosta käsitteli uhrien vammoja. Aamupäivällä syyttäjä kävi läpi Bouananen liikkeitä ennen hyökkäystä ja sen aikana.

Syyttäjä esitti videoiden turvin useita todisteita siitä, että ensimmäisten puukotusten jälkeen Bouanane ei yrittänyt vain paeta paikalta.

Syytetyn puolustus nojaa siihen, että Bouananen tappoaikeet loppuivat ensimmäiseen kuolonuhriin.

Oikeuden puheenjohtaja antoi Bouananelle mahdollisuuden kommentoida syyttäjän kertomusta, mutta asianajajansa neuvosta hän pysytteli hiljaa koko oikeudenkäynnin ajan.

Perusteellista…todistelua

Turun puukotuksen yli puoli vuotta kestäneessä esitutkinnassa on kertynyt valtava määrä materiaalia, jota käräjäoikeudessa puidaan pitkälle toukokuuhun saakka.
Tiistaina syyttäjä esitteli kuvatodisteita, jotka kattoivat liki kaikki Abderrahman Bouananen liikkeet iskupäivänä Kaarinasta Turkuun ja puukotusten aikana. Maanantaina syyttäjä pahoitteli, että Bouananen jäätelönostohetkeä ei ole saatu videolle.
Todisteena näytettiin jopa Bouananen perjantaiaamuna ottama selfie. ”Jotain merkitystä on annettava sillekin, että hän on katsonut tarpeelliseksi ikuistaa tämän hetken ennen suunnitelmansa toteuttamista”, totesi syyttäjä Sampsa Hakala.
Keskiviikkona jatkuvassa oikeuskäsittelyssä kuullaan todistajana muun muassa Paul Hassan Zubieria.
Bouanane pääsee ääneen ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti