Uutiset

Puukottaja kiistää tekojensa olleen terrorismia – syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta

Turun elokuista joukkopuukotusta alettiin käsitellä oikeudessa tänään tiistaina valmisteluistunnolla. Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa pidettävässä valmisteluistunnossa ei mennä vielä syytteiden yksityiskohtaiseen käsittelyyn. Sen aika on huhtikuussa pidettävässä pääkäsittelyssä, joka pidetään turvallisuussyistä Turun vankilassa. Puukotuksista syytetty Abderrahman Bouanane ei ole paikalla valmisteluistunnossa.

Syyttäjä vaatii Bouananelle elinkautista vankeusrangaistusta kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta samassa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Bouananen asianajaja Kaarle Gummerus sanoi, että Bouanane kiistää tekojensa terroristisen tarkoituksen, mutta myöntää puukotukset. Bouanane pitää tekojaan tappoina ja niiden yrityksinä. Hän kiistää tehneensä teot erityisen raa´lla tavalla tai yrittäneensä aiheuttaa vakavaa pelkoa Suomen tai muiden Euroopan maiden väestön keskuudessa.

Bouanane puukotti useita ihmisiä Turun keskustassa perjantaina 18. elokuuta. Poliisi sai ilmoituksen puukotuksista Turun kauppatorilla kello 16.02. Bouanane ehti puukottaa kymmentä ihmistä noin puolen kilometrin matkalla ennen kuin poliisi pysäytti hänet reiteen ampumalla kello 16.05 Brahenkadulla. Kuolonuhrit olivat syntyneet vuosina 1951 ja 1986.

Tutkinnan alkuvaiheessa vangittuna oli myös kolme muuta miestä. Yksi vangittiin todennäköisin syin epäiltynä ja kaksi lievemmällä syytä epäillä -nimikkeellä. Miehet vapautettiin, eikä heitä enää epäillä osallisuudesta puukotuksiin.

Yhtä henkilöä koskeva kansainvälinen etsintäkuulutus on kuitenkin yhä voimassa. Poliisi tavoittelee Uzbekistanissa syntynyttä mutta Turussa asunutta miestä, mutta ei ole tarkentanut, missä roolissa se haluaisi miestä kuulla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic