Uutiset

Puukottaja yhä karkuteillä – Yhden tappanut ja useita haavoittanut mies ehti hyökkäillä lähes kahden tunnin ajan Birminghamissa

Poliisi: Teko ei kohdistunut tiettyyn ihmisryhmään eikä ollut jengien tekosia. Sunnuntai-iltana tekijästä ei ollut vielä tietoa.
Rikospaikkatutkijat etsivät Birminghamissa sunnuntaina jälkiä puukotusten tekopaikoilta. Kuva: epa08650561
Rikospaikkatutkijat etsivät Birminghamissa sunnuntaina jälkiä puukotusten tekopaikoilta. Kuva: epa08650561

Britannian poliisi etsii miestä, joka puukotti kahdeksaa ihmistä sunnuntain vastaisena yönä Birminghamissa Britanniassa.

Poliisi käynnisti murhatutkinnan, mutta sillä ei vielä ollut tarkkaa tietoa epäillystä.

Yksi mies kuoli puukotuksessa ja yksi nainen sekä yksi mies loukkaantuivat hyökkäyksissä vakavasti. Yhteensä loukkaantuneita on seitsemän.

Vakavat vammat saaneet henkilöt eivät poliisin mukaan ole hengenvaarassa.

”Kuin mitään ei olisi tapahtunut”

Puukotukset tapahtuivat sunnuntain vastaisena yönä keskiyön ja aamukahden välillä.

Tekijöitä on poliisin mukaan vain yksi.

Puukottaja ehti hyökätä ihmisten kimppuun lähes kahden tunnin ajan Birminghamin keskustan liepeillä. Puukotusten välillä hyökkääjä liikkui kaupunginosasta toiseen.

Tekijä puukotti uhreja neljässä eri paikassa.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelema Savvas Sfrantzis oli nähnyt yhden puukotuksista lähietäisyydeltä.

Sfrantzis kuvaili puukottajaa kylmän rauhalliseksi ja sanoi, ettei hyökkääjä välittänyt ympärillään tapahtuvista asioista.

– Kun hän oli puukottanut naista viidestä seitsemään kertaan, hän käveli pois paikalta aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut, Sfrantzis kuvaili BBC:lle.

Motiivista ei tietoa

Tekojen motiivi on vielä täysin arvailuiden varassa.

Noin miljoonan asukkaan Birminghamissa on ollut paljon jengirikollisuutta. Lauantaiyön tapahtumat eivät poliisin mukaan kuitenkaan vaikuta liittyvän jengeihin.

Birminghamin hallintoalueen poliisipäällikkö Steve Graham sanoi, että hyökkäys ei näytä kohdistuneen esimerkiksi mihinkään tiettyyn ihmisryhmään.

– Toistaiseksi emme ole löytäneet mitään motiivia, hyökkääjä näyttää valikoineen uhrit täysin satunnaisesti, Graham sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Britannian ulkoministeri Dominic Raab sanoi sunnuntaina, että tiedot hyökkäysten yksityiskohdista eivät viittaa terrorismiin.

Hyökkäykset vilkkaimpaan juhlinta-aikaan

Osa hyökkäyksistä tapahtui alueilla, joilla on paljon ravintoloita ja baareja sekä vilkas yöelämä. Koronaepidemiasta huolimatta sunnuntaiyönä oli liikkeellä isoja ihmisjoukkoja.

Ensimmäiset puukotukset käynnistivät Birminghamissa valtavan poliisioperaation.

Kaupungista yöllä kuvatuissa videoissa näkyy kymmeniä ambulansseja ja poliisiautoja.

Sunnuntai-iltana poliisi oli yhä eristänyt useita alueita Birminghamin keskustassa ja rikospaikkatutkijat etsivät todisteita.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic