Uutiset

Puukotuksia Ranskassa Charlie Hebdon entisen toimituksen lähellä – Kaksi toimittajaa loukkaantunut, kaksi epäiltyä otettu kiinni

Toisella uhreista on pahempia, muttei hengenvaarallisia vammoja. Poliisin terrorismin vastainen yksikkö tutkii tapausta. Poliisin mukaan 18-vuotias pääepäilty on syntynyt Pakistanissa. Toinen epäilty on algerialainen.
Poliisi tutki Pariisin hyökkäyksen tapahtumapaikkaa perjantaina. Kuva: Epa/Ian Langsdon.

Pariisissa on tapahtunut puukotusisku perjantaina iltapäivällä. Hyökkäys tapahtui Charlie Hebdo -lehden entisen toimituksen lähellä.

Ranskan pääministeri Jean Castex vahvisti tapahtumat tuoreeltaan.

– Hyökkäys tapahtui symbolisessa paikassa, Charlie Hebdo -oikeudenkäynnin aikana, Castex kertoi medialle Reutersin mukaan.

Iskussa on loukkaantunut kaksi toimittajaa. Vammat eivät ole hengenvaarallisia. Uhrit olivat olleet tupakkatauolla, kun heidän kimppuun hyökättiin.

Tapahtumapaikalta löytyi pitkä veitsi ja epäilyttävä pakkaus. Pakkauksesta ei löytynyt räjähteitä.

Poliisi sai kaksi epäiltyä kiinni pian puukotuksen jälkeen.

Poliisin mukaan päähyökkääjä on 18-vuotias ja syntynyt Pakistanissa. Toinen epäilty on algerialainen.

Poliisin terrorismin vastainen yksikkö on ottanut tapauksen tutkintaansa.

Ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa. Kuva: Epa/Ian Langsdon.

Charlie Hebdon pilakuva suututti muslimit

Charlie Hebdo -lehti julkaisi muslimit raivostuttaneen pilakuvan uudelleen syyskuun alussa samaan aikaan, kun 17 kuolonuhria vaatineiden terrori-iskujen oikeudenkäynti alkoi Pariisissa.

Vuonna 2015 tehdyt iskut kohdistuivat lehden toimitukseen ja juutalaisten kosher-kauppaan.

Oikeudenkäynnissä on ollut syytettyinä 14 henkilöä, joiden katsotaan auttaneen ratkaisevasti iskujen tekemisessä. Kolme syytetyistä ei ole ollut paikalla oikeudessa. Heidän ei uskota olevan enää elossa.

Oikeudenkäynti viivästyi useita kuukausia koronapandemian vuoksi.

Poliisit ovat pidättäneet kaksi epäiltyä. Kuva: Epa/Ian Langsdon.

Näin aiempi hyökkäys toimitukseen tapahtui

Veljekset Said ja Cherif Kouachi tunkeutuivat tammikuussa 2015 Charlie Hebdon toimitukseen rynnäkkökiväärein aseistautuneina. He ampuivat aulan vahtimestarin ja pakottivat yhden pilapiirtäjistä näppäilemään ovikoodin.

Charlie Hebdo -lehden entinen toimitus. Kuva: Epa/Mohammed Badra.

Hetkeä myöhemmin veljekset olivat surmanneet kymmenen ihmistä ja haavoittaneet useita. Satiirilehti oli aiemmin julkaissut Muhammadia kuvaavan pilapiirroksen.

Paetessaan veljekset surmasivat vielä yhden pakoreitille osuneen poliisin.

Seuraavana aamuna poliisi tavoitti Kouachin veljekset Pariisin ulkopuolella sijainneelta teollisuusalueelta. Kahdeksan tuntia kestäneen piiritystilanteen ja laukaustenvaihdon päätteeksi veljekset kuolivat poliisin luoteihin.

Samana päivänä Pariisissa oli toinenkin piiritystilanne. Edellisenä päivänä poliisin liikennetarkastuksen yhteydessä ampunut Amedy Coulibaly hyökkäsi Hyper Cacher -ruokakauppaan ja otti panttivankeja. Coulibaly sai surmansa poliisin rynnäkössä. Viisitoista panttivankia säilyi hengissä, mutta Coulibaly oli ehtinyt sitä ennen jo surmata viisi juutalaista kaupan sisätiloissa.

Isku Charlie Hebdon toimitukseen sai vuonna 2015 aikaan laajoja mielenilmauksia terrorismia vastaan ja sananvapauden puolesta.

Juttua on päivitetty 25.9. klo 14.40, 15.32, 17.38 ja 20.00.

Uusimmat

Fingerpori

comic