Uutiset

Pyhäkoulunopettaja Noora Kalpio on Miss Gay Finland 2017

Satavuotiaan Suomen sateenkaarineito on Noora Kalpio. Hän on Lahdesta ja työskentelee pyhäkouluopettajana. Heti voiton julistuksen jälkeen tuore missi oli onnellinen voitostaan.

– Ihan huikealta tuntuu, nyt lähdetään rakentamaan siltoja, hän sanoi vastaanottaessaan tittelinsä.

Kaikki kahdeksan finalistia olivat voiton arvoisia omalla tavallaan, mutta raadin kiihkeiden keskustelujen jälkeen Kalpio kuitenkin vei voiton.

Tuomaristo perusteli valintaansa seuraavasti: ”Miss Gay Finland 2017 on lämmin ja helposti lähestyttävä. Omalla toiminnallaan hän rakentaa siltoja eri yhteisöjen välille. Noora vakuutti tuomariston puheellaan lähimmäisenrakkaudesta, josta pohjimmillaan kaikessa on kyse.”

Kolmannella sijalle valittiin Adéle Venäläinen ja toiselle sijalle Jessica Love, joka oli myös yleisön suosikki. 

Tekstiviestiäänestyksen tulot lahjoitetaan HeSetan Together-työlle, joka järjestää vertaistuellista toimintaa turvapaikanhakijoille ja pakolaistaustaisille lhbtiq-ihmisille.

Valitsijaraatiin kuuluivat: YleX:n iltapäivän juontajapari Jenni Poikelus ja Alma Hätönen, muusikko ja näytelmäkirjailija Paula Vesala, näyttelijä, ohjaaja ja drag king -taiteilija Minna Kivelä, hyväntekeväisyyskohteen, HeSetan edustaja Heidi Silvast sekä kilpailun perustaja ja päätuottaja Kristiina Puukko. 

Kisan kahdeksan finalistia olivat: Adéle Venäläinen, Iiris Seppänen, Erika Ojala, Marjo Nuutinen, Elina Päivinen, Noora Kalpio, Jessica Love ja Emmi Lisma.

Miss Gay Finland -kilpailussa kruunataan vuodeksi kerrallaan hyvän tahdon lähettiläs ja esikuva suomalaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Suomen viides Miss Gay Finland valittiin ravintola dtm:ssä Helsinki Pride -viikolla 28.6.17.

Kilpailu tekee näkyväksi sateenkaarinaisten moninaisuutta ja edistää tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic