Uutiset

Raaseporin onnettomuudesta sittenkin syytteet - "Kuljettajan olisi pitänyt toimia varovaisemmin"

Apulaisvaltakunnansyyttäjä nostaa syytteet kuorma-auton kuljettajaa vastaan liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kolmesta kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikoksesta.
Lokakuussa 2017 Raaseporissa tapahtuneesta vakavasta onnettomuudesta nostetaan sittenkin syytteet. Kuvaaja: Lennart Holmberg
Lokakuussa 2017 Raaseporissa tapahtuneesta vakavasta onnettomuudesta nostetaan sittenkin syytteet. Kuvaaja: Lennart Holmberg

Kolmen varusmiehen kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta nostetaan sittenkin syytteet.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on määrännyt syytteen nostettavaksi kuorma-auton kuljettajaa vastaan liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kolmesta kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikoksesta.

Länsi-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjä päätti aiemmin, ettei tapauksessa nosteta syytteitä. Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan kihlakunnansyyttäjä on toiminut harkintavaltansa rajoissa, vaikka apulaisvaltakunnansyyttäjä on päätynyt eri ratkaisuun.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan tasoristeystä ylitettäessä kuljettajalta edellytetään suurempaa varovaisuutta kuin tieliikenteessä yleensä.

– Kuljettajalla oli ollut mahdollisuus ja hänen olisi myös pitänyt toimia varovaisemmin, valtakunnansyyttäjävirasto kertoo tiedotteessaan.

Kolmen varusmiehen kuolemaan johtanut onnettomuus sattui Raaseporissa 26. lokakuuta vuonna 2017.

Silloin VR:n kiskobussi ja Puolustusvoimien kuorma-auto törmäsivät toisiinsa tasoristeyksessä. Onnettomuudessa kuoli kolme varusmiestä. Onnettomuudessa myös loukkaantui useita ihmisiä

Esitutkinnan mukaan onnettomuushetkellä keliolosuhteet olivat erittäin hankalat. Silminnäkijähavaintojen mukaan onnettomuusaamuna satoi vettä ja räntää, jolloin näkyvyys oli ollut erittäin huono.

Onnettomuuden jälkeen tasoristeys suljettiin sen vaarallisuuden vuoksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti