Uutiset

Rajanylityspaikoille suunnitellaan koronatestausta – Uusi Suomi: Helsinki-Vantaalla voi pian olla oma testauspiste

Helsinki-Vantaalle kaavaillaan koronatestauspistettä. Lentoliikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet pikkuhiljaa, mutta alkukesänä on jääty määrissä murto-osaan tavallisesta.
Koronavirus on hiljentänyt Helsinki-Vantaan lentoaseman. Kuva on otettu maaliskuussa. Kuva: Emilia Kangasluoma
Koronavirus hiljensi Helsinki-Vantaan lentoaseman. Kuva on otettu maaliskuussa. Kuva: Emilia Kangasluoma

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä harkitsee nyt koronatestauksen aloittamista Helsinki-Vantaan lentokentällä, kertoo Uusi Suomi.

Sosiaali- ja terveysministeriö nimitti viime viikolla hallituksen määräyksestä yhteistyöryhmän koordinoimaan koronaepidemian torjuntaa rajanylityspaikoilla.

Ministeriön valmiusjohtajan Pekka Tulokkaan mukaan ryhmä harkitsee testauspisteen perustamista esimerkiksi Helsinki-Vantaalle.

– Kyllä se on meillä vakavasti harkinnassa, että rajoilla olisi testauspiste, Tulokas sanoo Uuden Suomen haastattelussa.

Ryhmän tärkein tavoite on laatia suunnitelmat Helsinki-Vantaan lentokentälle, Helsingin satamalle sekä Suomen ja Ruotsin välisen rajalle.

Matkustajamäärät kasvaneet maltillisesti

Lentoliikenteen matkustajamäärät ovat nousseet pikkuhiljaa kesän aikana. Lentoyhtiö Finnair ilmoitti kesäkuun matkustajamäärien nousseen toukokuusta 107 prosenttia 55 000 matkustajaan.

Määrä oli kuitenkin vain pieni murto-osa viime vuoden kesäkuun matkustajamääristä, jolloin yhtiö kuljetti lähes 1,4 miljoonaa matkustajaa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kesäkuun matkustajamäärä oli yhteensä reilut 81 000, kun vastaava luku vuosi sitten oli yli 2 miljoonaa. HÄSA

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic