Uutiset

Rajavartiolaitos tarkentaa: Tämän vuoksi epäilyttävä mies pysäytettiin Suomen-rajalla – rikosepäilyä selvitetään

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on poistanut epäilyttävän henkilön Helsinkiin matkalla olleen Tolstoi-junan kyydistä perjantaina. Rajavartiolaitos tiedotti asiasta perjantaina.

Yleisjohtaja Antti Nygård Kaakkois-Suomen rajavartiosta kertoo, että kiinniotto tapahtui aamupäivällä kymmenen ja yhdentoista välillä, kun Tolstoi-juna oli ylittämässä Venäjän rajaa Suomeen.

Varsinainen kiinniottotilanne oli hänen mukaansa rauhallinen.

-Mistään dramatiikasta ei todellakaan ole kysymys, Nygård sanoo Lännen Medialle.

Rajavartiolaitos tiedotti medioille aluksi, että mies olisi kansainvälisesti etsintäkuulutettu. Nygård kuitenkin tarkentaa, ettei kansainvälistä etsintäkuulutusta ole miehestä tehty.

Rajavartiolaitos oli saanut ennakkotiedon mahdollisesti yleistä järjestystä ja turvallisuutta vaarantavasta henkilöstä oman tiedonhankintansa kautta.

-Tämä henkilö on tällä hetkellä rajatarkastuksessa kiinniotettuna maahantuloedellytysten puuttumisen takia, hän kertoo.

Tämä tarkoittaa sitä, että matkustusasiakirjat, kuten passi ja viisumi, eivät ole olleet kunnossa. Nygårdin mukaan mies on ulkomaalainen, mutta hän ei tarkenna kiinniotetun kansallisuutta.

Rajavartiolaitos selvittää yhdessä poliisin kanssa, onko miestä syytä epäillä rikollisesta toiminnasta.

Nygård ei tutkinnan tässä vaiheessa paljasta, minkä tasoisen turvallisuusuhan vuoksi mies otettiin kiinni. Rajavartiolaitos aikoo tiedottaa asiasta lisää, kun tutkinta edistyy.

Tolstoi-juna peruttu

Moskovasta Helsinkiin matkalla ollut Tolstoi-juna peruttiin sen vuoksi, että rajatarkastus kesti poikkeuksellisen pitkään. Nygårdin mukaan juna tutkitaan koirilla varotoimenpiteenä.

VR:n mukaan Tolstoi-junan matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa Helsinkiin iltapäivällä saapuvalla Allegro-junalla. Aikataulun mukaan junan pitäisi olla Suomessa ennen kello 15:ttä, mutta junan arvioitiin saapuvan Helsingin päärautatieasemalle noin varttitunnin myöhässä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti