Uutiset

Rajuilma koettelee festarivieraita Suvilahdessa – "On tämä oikeasti Flow'lle aika poikkeuksellista"

Helsingin Suvilahdessa vietettävää Flow Festivalia kiusaa parhaillaan paha ukkoskuuro. Rajuilma puhkesi hieman kello seitsemän jälkeen ja sai festivaalivieraat pakenemaan sateen suojaan.

Tapahtuman tiedottaja Sini Tiainen kertoo, että toistaiseksi keikat on keskeytetty neljällä lavalla: Lapin Kulta Red Arenalla, Bright Balloon 360 -lavalla, Zalando Black Tentissä ja päälavalla. Tilanteen rauhoittumista odotellaan, jotta konsertit saataisiin pian uudestaan käyntiin.

Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, miten ukkonen vaikuttaa loppuillan kulkuun.

-Sitä on vaikea sanoa tässä vaiheessa.

Rajuilman puhkeamiseen oli Tiaisen mukaan varauduttu jo aamusta lähtien yhdessä turvatiimin kanssa. Alueelta oli kerätty pois esimerkiksi irtonaisia tavaroita, jotka olisivat voineet lähteä tuulen mukana lentoon.

Tiaisen mukaan näin huonoa keliä ei ole tapahtumassa nähty ainakaan viime vuosina.

-On tämä oikeasti Flow’lle aika poikkeuksellista.

Aikaisemmin iltapäivällä festivaalia saatiin viettää vielä aurinkoisessa säässä.

Kun yhdysvaltalainen lauluntekijä Julie Byrne aloitteli ensimmäisten artistien joukossa lauantaipäivän keikkarupeamaa Suvilahdessa, yleisössä istui tyytyväisen näköisiä kävijöitä. Uudelle paikalle sijoitettu Bright Balloon -lava oli kaukana päälavan metelistä ja siellä oli tarjolla tuplamäärä istumapaikkoja viime vuoteen verrattuna.

-Minun mielestäni on parempi, kun tämä on siirretty pois päälavan vierestä, totesi konserttia seuraamaan tullut Iisa Löksy.

Viime vuonna Flow sai kävijöiltä kielteistä palautetta tungoksesta. Osa festivaalivieraista koki, että keikkoja ei mahtunut katsomaan riittävän läheltä ja väkimäärä tuntui paikoitellen pelottavalta.

Järjestäjät reagoivat tilanteeseen muun muassa ottamalla käyttöön kokonaan uuden 1,5 hehtaarin alueen, jolla on Balloon-lavan lisäksi hengailutilaa ja ruokailupaikkoja.

-Tilanne on selvästi helpottunut tänä vuonna, Löksy arvioi.

Telttakatokseen sijoitetuilla, ilmapalloin koristelluilla riipputuoleilla istuskeli ystäviensä kanssa usean vuoden Flow-konkari Juho Koponen. Festivaalilla käyminen on porukalle jokavuotinen traditio: Suvilahteen vetävät kerta toisensa jälkeen kaverit ja urbaani tunnelma.

-Täällä esimerkiksi ruoka on ihan törkeän hyvää, Koponen toteaa.

Illan odotetuimpia esiintyjiä ovat porukan mielestä brittiläinen elektropop-trio The xx ja kotimaan kovimpiin nimiin kuuluva Alma. Kaveruksia ei haittaa edes se, että viime vuosina Flow’sta on tullut yhä enemmän suuren yleisön tapahtuma verrattuna takavuosiin, jolloin paikan päälle löysivät vain kaikkein trenditietoisimmat – päinvastoin.

-Sehän on makeaa. Tämä on kohta jo vientituote Suomelle, Koponen tuumaa.

Samoilla linjoilla ovat Laura Eskola ja Eeva Kylén, jotka ovat istahtaneet punomaan itselleen kirkkaanvärisiä kukkaseppeleitä. Heidän mielestään Flow on onnistunut urbaanin miljöön ja artistikattauksena avulla säilyttämään omaleimaisuutensa, vaikka tapahtuma onkin nykyään monen suosikki.

-Ei se ole mikään huono asia. Kaikki ilmiöt laajenevat aina, vaikka ne olisivat ensin jonkin pienen porukan juttu, Kylén pohtii.

Lauantaipäivän kääntyessä iltaa kohti Suvilahden ylle kerääntyvät tummat ukkospilvet saivat festivaalivieraat mietteliäiksi. Moni kuitenkin jonotti edelleen sadetta pelkäämättä suosikkiartistiensa keikoille.

Seitsemältä esiintymisensä aloittavan yhdysvaltalaisräppäri Danny Brownin keikkaa odottivat Hertta Kella, Viena Orrela ja Aleksandra Jääskeläinen. Eturivissä seisovat kaverukset kertoivat kuitenkin, että itse asiassa illan kohokohta olisi vasta myöhemmin.

-Oikeastaan Death Grips on ykkösnimi, Kella totesi.

Illan edetessä myös tunnelma alueella tiivistyi. Ruotsalaisräppäri Silvana Imam veti Zalando Black Tentin ääriään myöten täyteen.

Keikkaa seuraamassa olleet Ilona Lehtinen ja Johanna Runila olivat kuitenkin sitä mieltä, että tilaa teltassa oli riittävästi ja tunnelma mahtava. Myöhemmin illalla ystävysten oli tarkoitus siirtyä seuraamaan Alman esiintymistä.

-Toivotaan, että keikka on hyvä ja ehditään ennen ukkosta pois, Lehtinen tuumasi vielä tuolloin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic