Uutiset

Ranskan Rivieralla sijaitseva ravintola valittiin maailman parhaaksi - Kakkossija Kööpenhaminaan

Argentiinalaiskokki Mauro Colagrecon pyörittämä Mirazur sai kolmannen Michelin-tähtensä muutama kuukausi sitten. Ravintola on perustettu vuonna 2006. Kuva: EPA

Ranskan Rivieralla Mentonissa sijaitseva Mirazur on valittu maailman parhaaksi ravintolaksi. Brittilehti Restaurantin arvostettu maailman 50 parhaan ravintolan listaus julkistettiin palkintogaalassa Singaporessa.

Argentiinalaiskokki Mauro Colagrecon pyörittämä Mirazur sai kolmannen Michelin-tähtensä muutama kuukausi sitten. Ravintola on perustettu vuonna 2006.

Colagreco tarjoaa ravintolassaan annoksia, joissa on käytetty aineksia muun muassa hänen omasta kasvitarhastaan.

Maailman parhaan ravintolan palkinto on jaettu vuodesta 2002, ja voitto meni Ranskaan nyt ensimmäistä kertaa. Eniten ykkössijoja, seitsemän, on espanjalaisravintoloilla.

Viime vuonna Mirazur oli kolmas, tuolloin voiton vei italialainen Osteria Francescana.

Tänä vuonna toinen sija meni Noma -ravintolalle Kööpenhaminasta, joka on aikaisemmin valittu neljä kertaa maailman parhaaksi.

Kolmossija meni Asador Etxebarrille Espanjan Baskimaasta. Neljäs oli Thaimaan Bangkokissa sijaitseva Gaggan, viides kööpenhaminalainen Geranium ja kuudes Perun Limassa sijaitseva Central.

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic