Uutiset

Ranskan viljasiilon räjähdyksessä loukkaantui kolme – asiantuntijan mukaan räjähdyksen todennäköisin aiheuttaja on pöly

Ranskan Strasbourgissa tapahtuneen viljasiilon räjähdyksen aiheutti todennäköisesti pöly. Kyseessä oli suuri siilo, johon mahtui 40 000 tonnia varastoitua viljaa. Uutistoimisto Reutersin mukaan räjähdys sattui keskiviikkona aamupäivällä Rein-joen läheisyydessä sijaitsevalla siilolla.

-Suurin todennäköinen aiheuttaja räjähdykselle on pöly, arvioi MTK:n vilja-asiamies Max Schulman.

Kuivan viljan varastoinnista syntyy erittäin hienojakoista ja tulenarkaa pölyä. Schulmanin mukaan räjähdys vaatii kipinän, joka voi olla lähtöisin esimerkiksi lastaus- tai purkulaitteesta.

Muitakin aiheuttajia onnettomuudelle voi Schulmanin mukaan olla. Esimerkiksi huonosti kuivattu märkä vilja voi saada aikaan käymisreaktion, jonka pahin mahdollinen seuraus voi olla räjähdys.

Ranskan tapahtuma ei ole aivan poikkeuksellinen. Schulman toteaa, että siilo-onnettomuus voisi sattua myös Suomessa, ja pieniä onnettomuuksia on hänen mukaansa Suomessakin tapahtunut.

Ranska on Euroopan unionin suurin viljantuottaja ja viejä. Lisäksi Rein-joki toimii tärkeänä reittinä viljan kuljettamiselle itäisestä Ranskasta pohjoisiin Euroopan maihin, kuten Saksaan ja Hollantiin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic