Uutiset

Räppäri Asap Rockyn asianajajaa ammuttiin Tukholmassa päähän ja rintaan – Tuomarina ja juristina työskennellyt nainen on pidätetty tapauksen johdosta

Asianajaja Henrik Olsson Lilja edusti Amerikkalaisräppäri Asap Rockya
Amerikkalaisen räppärin Asap Rockyn pahoinpitelyoikeudenkäynti Ruotsissa nousi kesällä kansainvälisen mediahuomion kohteeksi. Kuva: LAURENT GILLIERON
Amerikkalaisen räppärin Asap Rockyn pahoinpitelyoikeudenkäynti Ruotsissa nousi kesällä kansainvälisen mediahuomion kohteeksi. Kuva: LAURENT GILLIERON

Amerikkalaisräppäri Asap Rockya ruotsalaisessa tuomioistuimessa puolustanut asianajaja yritettiin murhata perjantaiaamuna Tukholmassa.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan asianajaja Henrik Olsson Liljaa kohti ammuttiin useita kertoja, ja hän sai osumat ainakin rintaansa ja päähänsä.

Ennen ampumista Lilja kamppaili silminnäkijöiden mukaan ampujan kanssa talonsa rappukäytävässä.

Ampumisen jälkeen asianajaja kykeni soittamaan itse poliisin paikalle naapurinsa avittamana.

Epäilty ampuja ehti paeta paikalta ennen poliisin saapumista, eikä häntä ole toistaiseksi saatu kiinni.

Juristina ja tuomarina työskennellyt nainen pidätetty

Poliisi on pidättänyt tapauksen johdosta naisen, joka on aiemmin työskennellyt asianajajana ja tuomarina, Expressen kertoo.

Nainen on tuomittu aiemmin väkivaltarikoksesta ja hänellä on lähestymiskielto murhayrityksen kohteeksi joutunutta Liljaa kohtaan.

Ruotsalaismedioissa pidätyksen on epäilty merkitsevän sitä, että nainen olisi maksanut palkkamurhaajalle Liljan ampumisesta.

Dagens Nyheterin mukaan Lilja on kokenut turvallisuutensa uhatuksi jo pidempään.

Lilja avusti yhdysvaltalaista räppäriä Asap Rockya eli Rakim Mayersia suuren kansainvälisen mediahuomion saaneessa pahoinpitelytapauksessa.

Tukholmassa esiintymässä ollut Mayers syyllistyi ruotsalaisen tuomioistuimen mukaan pahoinpitelyyn, josta hänet tuomittiin elokuussa kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vetosi aiemmin Ruotsin pääministeriin tapauksen johdosta, ja pyysi Mayersin vapauttamista. Pääministeri Stefan Löfven vastasi Trumpille, että Ruotsissa tuomioistuimet ovat riippumattomia poliitikoista.

Uusimmat

Fingerpori

comic